2023-06-29, 09:34
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Co sądzicie o takich osobach jak ja? Jakieś rady?
Cytat:
Napisane przez ColourTheSmallOne
To może powinnam się nauczyć jakoś ciekawie opowiadać o mało ciekawych rzeczach, zapisywać to sobie czy coś. Ja też już włożyłam naprawdę dużo wysiłku, kiedyś bałam się utrzymywać kontakt wzrokowy i naprawdę prawie nic nie mówiłam.
A myślicie, że to dobry pomysł, żeby mówić ludziom, że to przez nieciekawą przeszłość jesteście małomówne? Oczywiście nie wszystkim, bardziej w momencie, kiedy relacja rozwija się powoli w przyjacielską. Czy może zostanie to odebrane jako coś dziwnego i niepotrzebne tłumaczenie się i przepraszanie że żyjecie?
Dzięki. To drugie stosuję, ale wydaje mi się to trochę sztuczne (tak nagle coś powiedzieć bez kontekstu) i zauważyłam, że po wymienieniu kilku zdań często wątek się znowu urywa. Rozmowa chyba powinna płynąć naturalnie, tylko dlaczego tak trudno to osiągnąć.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Czasami z kimś nie nadajesz na tych samych falach, więc o rozmowę jest ciężko. Niej to na uwadze.
Odnośnie informowania - zależy. Jeśli masz z kimś dobrą relacje i potrzebujesz się zwierzyć, spoko. Jeśli chcesz to mówić jako usprawiedliwienie, gdzie relacja dopiero się rozwija - dziwnie. Przy czym też to zależy od kontekstu rozmowy.
|
|
|