Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Staraczki 2023
Wątek: Staraczki 2023
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2023-06-30, 21:51   #3225
9cf1d31d279bad27b001c12cbf2de6a056fa95f2_6583802d27f04
Konto usunięte

Dot.: Staraczki 2023

[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;89617828]Jeszcze wrócę do tych badań hormonów.
Robiłaś te badania hormonów, bo miałaś jakieś zaburzenia w cyklu, czy tak po prostu? Czy mimo prawidłowych cykli wyszło coś nie tak?
Mój lekarz twierdził, że nie ma co badać hormonów, skoro nie mam żadnych zaburzeń cyklu. Z jednej strony może i tak warto byłoby sprawdzić, ale z drugiej szukałam już długo w wielu miejscach i nie znalazłam nigdzie, żeby komuś przy prawidłowych cyklach i owulacjach wyszły nieprawidłowe wyniki, więc już nie wiem...
Tak samo z tą laparoskopią. Wielu dziewczynom udało się po niej zajść w ciążę, ale w większości przypadków była jakaś ingerencja - polipy, zrosty, mięśniaki, endometrioza itp.
Ciągle zastanawiam się, czy dać sobie cykl albo dwa po zabiegu zanim znowu pójdziemy do kliniki, czy iść od razu. W szpitalu mówili iść od razu, ale sama nie wiem ...
Kurczę, jakie to trudne... [emoji852]️

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Robiłam, bo od tego zaczęłam. Cykle jak w zegarku, na USG zawsze piękne endometrium, pęcherzyk pękał a ciąży nie było. Udało mi się zrobić te badania dzięki uprzejmości lekarki (cudownej, na którą trafiłam przypadkiem) z pakietu medycznego. Potraktowała mnie bardzo poważnie, mimo że ciąży nie było tylko pół roku. Ona też mi załatwiła u siebie w szpitalu na NFZ sono-HSG. Wszystkie wyniki miałam w normie oprócz Prolaktyny, ale to bardzo kapryśny hormon i trzeba się przygotować do badania, żeby nie zaburzyć wyniku.
Brałam kilka miesięcy Dostinex, żeby obniżyć poziom. Ale ciąży to nie przyniosło.
Wjechały mniej więcej w tym samym czasie badania podstawowe nasienia. Tutaj znowu pudło, wszystko dobrze.
Frustracja narastała, więc zaczęłam sama szukać. Z pomocą dziewczyn z wątku przebadałam się wzdłuż i wszerz. Wszystko super, każdy wynik dobry. Przy trombofilii zgrzyt, ale bardziej wpływałby na poronienia a nie brak ciąży, więc drążyłam dalej. Przebadałam męża nasienie na kilka sposobów. Dołożyłam kolejne badania dla siebie. Wszędzie super... Potem się okazało, że super wartości referencyjne to nie zawsze super dla płodności. Ale nawet pod tym kątem było dosyć dobrze. Uderzyłam w refleksologię, zioła, psychologa...
Klinika niepłodności kolejna wizyta i skierowanie na histeroskopię diagnostyczną, znowu czysto. Decyzja, że po nowym roku robimy in vitro, czyli za około pół roku. W międzyczasie zmieniłam suple, żeby ciut obniżyć homocysteinę. Oprócz tego 3 m-ce brałam antykoncepcję, żeby zrobić tą pie*przoną histeroskopię,bo ciągle mi cykl nie pasował :/ I 2 m-ce po odstawieniu hormonów ciąża spontaniczna [emoji2368] Co pomogło? Myślę, że wszystko na raz. Byłam po histero, hormony mogły uregulować owulację (miewałam problemy z torbielami krwotocznymi), a suplementy może dopasowane bardziej pod kątem skłonności do trombofilii.
Sorry, że ta długo [emoji85] W pigułce moja droga.
Aaa i zaszłam w ciążę kiedy nie brałam od miesięcy Dostinexu.
Cytat:
Napisane przez Misia452 Pokaż wiadomość
Ja chyba dałabym sobie tak miesiąc-dwa. A może zaskoczy? Chyba że bardzo wam zależy na czasie.
Ja po wypłacie zamawiam kwas foliowy. Pytałam gina czy brać ta większą dawkę, ale on mówi,że ta mniejsza wystarczy i lepiej dostarczać też go w diecie po prostu...jakie dawki bierzecie?

Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka
Ja brałam prenatal Uno, czyli normalna dawka dla starających się kobiet.

Wysłane z mojego CPH1931 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez 9cf1d31d279bad27b001c12cbf2de6a056fa95f2_6583802d27f04
Czas edycji: 2023-06-30 o 21:54
9cf1d31d279bad27b001c12cbf2de6a056fa95f2_6583802d27f04 jest offline Zgłoś do moderatora