2023-07-04, 12:38
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dylemat, co dalej?
Cytat:
Napisane przez Goldberry09
Laief, uwierz mi, temat rozstania chodzi mi po głowie dość często. Tylko nie jest to takie łatwe, spędziliśmy ze sobą jakiś czas, mamy jakąś ogólną wizję gdzie i jak chcielibyśmy mieszkać, tylko konkretów brak, a ja nie chcę być tą osobą która go popycha, bo widzę jak on się zachowuje gdy mu na czymś zależy: przejmuje inicjatywę, planuje, porównuje etc. Jeżeli chodzi o naszą przyszłość nie robi zupełnie nic.
Miałam nadzieję że po tych kilku rozmowach on przejmie inicjatywę, szczerze mówiąc łudziłam się że może nawet się oświadczy (kiedyś gdy byliśmy na zakupach zapytałjaki pierścionek mi się podoba). Ale oczywiście nic z tego jie wyszło, on jest poświęcony 100% swojemu hobby. No i zaproponował że kupi mi zegarek 
|
Ja bym usiadla jeszcze jeden ostatni raz razem do rozmowy.
Na czym TOBIE zalezy? Spisz podpunkty.
Ile max czasu mozesz mu dac? osobiscie powiedzialabym ze jestesmy wystarczajaco dlugo zeby wiedziec czego chcemy od zycia.
Czy on chce miec dziecko? bo wiesz, to ze tychcesz nie wystarczy. Zeby mezczyzna byl zaangazowanym ojcem musi tego chciec. Jak go namowisz ale on nie bedzie przekonany skonczysz ze wszystkim sama.
Wspolne finanse?
Mieszkanie?
slub?
]dziecko?
POwiedz ze poprzednio zaczelas rozmowe z ktorej nic nie wyniklo i teraz chcesz poznac jego poglad na te sprawy. Nie daj sie zbyc : nie wiem moze za 2 lata. to nie jest odpowiedz.
Konkret. Inaczej bym zakonczyla zwiazek.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
|
|
|