Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Listopadowe mamy 2023
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2023-08-20, 15:38   #1512
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowe mamy 2023

Cytat:
Napisane przez agadzie Pokaż wiadomość
Ja smoczki też suavinexa ...chociaż nie wiem, bo moja mała ma obiecane że to ona będzie wybierać smoczki dla siostry [emoji28] więc nie wiem co wybierze ale postaram się nakierować na suavinexy [emoji16]

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ja nie ukrywam,że mam małe doświadczenie ze smoczkami. Wszelkie nuki czy lovi dzieciaki odrzucały. Bibsa wzięłam na spróbowanie+ znalażłam śliczne w kwiatkowym kształcie i pastelowych kolorach

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
Napisane przez ateris Pokaż wiadomość
Jak tak sobie czytam o długości urlopów macierzyńskich i rodzicielskich w innych krajach to ta możliwość rocznego urlopu w Polsce okazuje się być jedna z nielicznych. Mamy jednak ten komfort na tle innych krajów aby zostać z dzieckiem ten rok. Nie umiem sobie wyobrazić, że mogłoby to być krócej. Chociaż na to nie można narzekać w Polsce.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
dokładnie.Przy czym jak zaszłam w ciążę z pierwszą córką to był jeszcze półroczny macierzyński- dopiero dla dzieci urodzonych od marca 2013 zaczynały się roczne i oczywiście matki styczniowe i lutowe podniosły lament, więc im też przyznali. W każdym razie cieszę się, bo to pół roku z dzieckiem to dla mnie krótko- omija się tyle ważnych etapów.
Mnie wczoraj mama uświadomiła,że nie dość,że teraz jest 81,5 % na rok (o tym wiedziałam) to jeszcze w dodatku dla rodzin z czwórką+ dzieci nie odciągają podatku od macierzyńskiego. W moim przypadku to czterocyfrowa kwota więcej co miesiąc, także miło się zaskoczyłam.No i większa kwota wolna od podatku.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2023-08-20 o 15:40
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując