2023-08-20, 15:38
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowe mamy 2023
Cytat:
Napisane przez agadzie
Ja smoczki też suavinexa ...chociaż nie wiem, bo moja mała ma obiecane że to ona będzie wybierać smoczki dla siostry [emoji28] więc nie wiem co wybierze ale postaram się nakierować na suavinexy [emoji16]
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
ja nie ukrywam,że mam małe doświadczenie ze smoczkami. Wszelkie nuki czy lovi dzieciaki odrzucały. Bibsa wzięłam na spróbowanie+ znalażłam śliczne w kwiatkowym kształcie i pastelowych kolorach
---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------
Cytat:
Napisane przez ateris
Jak tak sobie czytam o długości urlopów macierzyńskich i rodzicielskich w innych krajach to ta możliwość rocznego urlopu w Polsce okazuje się być jedna z nielicznych. Mamy jednak ten komfort na tle innych krajów aby zostać z dzieckiem ten rok. Nie umiem sobie wyobrazić, że mogłoby to być krócej. Chociaż na to nie można narzekać w Polsce.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
dokładnie.Przy czym jak zaszłam w ciążę z pierwszą córką to był jeszcze półroczny macierzyński- dopiero dla dzieci urodzonych od marca 2013 zaczynały się roczne i oczywiście matki styczniowe i lutowe podniosły lament, więc im też przyznali. W każdym razie cieszę się, bo to pół roku z dzieckiem to dla mnie krótko- omija się tyle ważnych etapów.
Mnie wczoraj mama uświadomiła,że nie dość,że teraz jest 81,5 % na rok (o tym wiedziałam) to jeszcze w dodatku dla rodzin z czwórką+ dzieci nie odciągają podatku od macierzyńskiego. W moim przypadku to czterocyfrowa kwota więcej co miesiąc, także miło się zaskoczyłam.No i większa kwota wolna od podatku.
Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2023-08-20 o 15:40
|
|
|