Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Praca z polecenia kolegi a koszmar
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2023-08-30, 20:29   #10
Darine7
Raczkowanie

Dot.: Praca z polecenia kolegi a koszmar

No cóż, w korpo nie zawsze istnieje sprawiedliwość. Ktoś ma trudniejszych klientów, ktoś łatwiejszych. Czasem zależy to od układów, czasem coś jest po prostu dziełem przypadku. Szczególnie w pracy sprzedażowej, gdzie nieraz ciężko jest przewidzieć czy target się zrealizuje bo to zależy od różnych splotów okoliczności. Można też być chwalonym a kilka miesięcy później wykopanym Ja tak miałam a niestety osoby na kierowniczych czy leaderskich stanowiskach w korpo za wszelką cenę zrobią wszystko żeby pozostać przyspawane do stołków. Rady na to nie ma. Czasem trzeba zagryźć zęby i zmienić pracę. Nie wiem jakie prawo pracy obowiązuje w kraju w którym jesteś więc ciężko doradzić jak to najlepiej rozwiązać w kwestii wypowiedzenia.

A co do tego Diego to ciężko coś domniemywać nie obserwując na żywo i nie znając szczegółów tej relacji. W ludziach może siedzieć naprawdę wszystko, a prawdziwych motywów ich zachowań możemy nigdy nie poznać. Dla mnie na pierwszy rzut oka to wygląda tak, jakby relacje z tamtą grupą w jakimś stopniu, nawet małym, wpływały na jego karierę w tej firmie i wybrał to zamiast relacji z Tobą. Często w korpo mimo pozornego braku większych powiązań między zespołami ludzie i tak jakoś na siebie wpływają. A może właśnie jakoś jest zżyty mocniej z tymi ludźmi i po prostu odrzucił relację z Tobą bo bał się ich reakcji. Dziecinne strasznie. Może też ta team leaderka nagadała jakieś dziwne rzeczy na Twój temat? Może jakiś romans w tle? Jeśli zależy Ci na wyjaśnieniu tego, to ja bym spotkała się żeby porozmawiać. Jeśli jest odpowiednio dojrzały to nie powinien mieć z tym problemu, a jeśli nie, to cóż tu więcej rozkminiać
Darine7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując