Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ludzie i zachowania, które nas dziwią +ot. cz.80.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2023-09-11, 10:04   #249
PumpkinEyes
Zakorzenienie

Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią +ot. cz.80.

Cytat:
Napisane przez Norluka Pokaż wiadomość
Mi się nie podoba takie rozwiązanie, odgórne narzucanie.
Bo co w przypadku, gdy ojciec nie jest za bardzo obecny w życiu dziecka, albo nie wiem, jeździ tirem, albo ma podróże służbowe na długo, albo zarabia sporo więcej i to -20% z jego wypłaty robi gospodarstwu domowemu większą różnicę, niż -20% z wypłaty matki?
Ludzie z podróżami służbowymi i jeżdżący tirem też zwykle mają opcje urlopów, bo raczej świat się bez nich nie zawali. A jak nie może/nie chce to po prostu nie bierze tego urlopu i 60 dni przepada.

Ale ogólnie na dzieci raczej powinni się decydować ludzie, których na to stać i którzy mają czas dla dziecka, bo co jak dziecko na przykład urodzi się chore?

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Misia452 Pokaż wiadomość
On chce bardzo. Pracuje 8 h i potem będzie miał czas dla dziecka. Wie,że opieka i budowanie więzi jest ważne i zmęczenie schodzi na dalszy plan
Ja mam taki system pracy,że raczej musiałabym pracować po 12 h a tego sobie przy takim maluszku nie wyobrażam

Wysłane z mojego RMX3151 przy użyciu Tapatalka
Jeżeli pracujesz na umowę o pracę to byś nie musiała i nikt nie miałby prawa nawet od tego wymagać, bo młode matki mają specjalne prawa.

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiunia788742 Pokaż wiadomość
Plus jeszcze średnio to widzę kiedy kobieta karmi piersią.

Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka
Nie każda kobieta karmi piersią to raz. Dwa, da się mleko odciągać albo ojciec może przywozić dziecko na karmienie.

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Ogólnie jak się chce to wszystko da się zorganizować.
PumpkinEyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując