2023-09-11, 10:11
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią +ot. cz.80.
Cytat:
Napisane przez PumpkinEyes
Ludzie z podróżami służbowymi i jeżdżący tirem też zwykle mają opcje urlopów, bo raczej świat się bez nich nie zawali. A jak nie może/nie chce to po prostu nie bierze tego urlopu i 60 dni przepada.
Ale ogólnie na dzieci raczej powinni się decydować ludzie, których na to stać i którzy mają czas dla dziecka, bo co jak dziecko na przykład urodzi się chore?
---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------
Jeżeli pracujesz na umowę o pracę to byś nie musiała i nikt nie miałby prawa nawet od tego wymagać, bo młode matki mają specjalne prawa.
---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------
Nie każda kobieta karmi piersią to raz. Dwa, da się mleko odciągać albo ojciec może przywozić dziecko na karmienie.
---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------
Ogólnie jak się chce to wszystko da się zorganizować.
|
Powiedziałabym, że przy małym dziecku nie istnieje zbytnio "jak się chce to się da". Oczywiście uważam, że powinno byc więcej chęci że strony panow do opieki nad własnym dzieckiem i nie powinno to nikogo dziwic, że facet zajmuje się swoim dzieckiem, ale nie jestem za tym aby był jakiś sztywny, odgórny podział.
Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka
---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------
Teraz panowie mają przecież parę tygodni (9?) do wykorzystania tylko dla nich, inaczej przepadnie.
---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------
No i jestem za tym aby osobom na zleceniowkach i kontraktach ułatwić urlopy macierzyńskie/ojcowskie bo póki co to kpina porównując do uop.
|
|
|