Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ludzie i zachowania, które nas dziwią +ot. cz.80.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2023-09-11, 10:11   #250
kasiunia788742
Zakorzenienie

Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią +ot. cz.80.

Cytat:
Napisane przez PumpkinEyes Pokaż wiadomość
Ludzie z podróżami służbowymi i jeżdżący tirem też zwykle mają opcje urlopów, bo raczej świat się bez nich nie zawali. A jak nie może/nie chce to po prostu nie bierze tego urlopu i 60 dni przepada.

Ale ogólnie na dzieci raczej powinni się decydować ludzie, których na to stać i którzy mają czas dla dziecka, bo co jak dziecko na przykład urodzi się chore?

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Jeżeli pracujesz na umowę o pracę to byś nie musiała i nikt nie miałby prawa nawet od tego wymagać, bo młode matki mają specjalne prawa.

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Nie każda kobieta karmi piersią to raz. Dwa, da się mleko odciągać albo ojciec może przywozić dziecko na karmienie.

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Ogólnie jak się chce to wszystko da się zorganizować.
Powiedziałabym, że przy małym dziecku nie istnieje zbytnio "jak się chce to się da". Oczywiście uważam, że powinno byc więcej chęci że strony panow do opieki nad własnym dzieckiem i nie powinno to nikogo dziwic, że facet zajmuje się swoim dzieckiem, ale nie jestem za tym aby był jakiś sztywny, odgórny podział.

Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Teraz panowie mają przecież parę tygodni (9?) do wykorzystania tylko dla nich, inaczej przepadnie.

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

No i jestem za tym aby osobom na zleceniowkach i kontraktach ułatwić urlopy macierzyńskie/ojcowskie bo póki co to kpina porównując do uop.

kasiunia788742 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując