2023-09-15, 13:26
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2024
Cytat:
Napisane przez wredna_loszka
Na razie chciałam sprawdzić
Baby Jogger city Elite
Tutis Mio Plus
X-lander Xmove
[emoji4]
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Tutis występuje też w wersji Tutis Mio Plus Thermo, która ma jakąś dodatkową wkładkę dobrą dla zimowych dzieci, chociaż nie wiem czy Ci to będzie w marcu potrzebne 
Cytat:
Napisane przez aleksandra_nie_ola
Ja nie wiem czemu, ale od kilku dni zaczęłam się nagle bać porodu, wcześniej o tym kompletnie nie myślałam, na zasadzie że trzeba pójść i urodzić po prostu, a teraz nagle przeraża mnie ta wizja i fakt, że jest to już nieuniknione (obojetnie CC czy SN) 
|
Ja miałam tak dziwnie, że po zajściu w ciążę te myśli miałam mega wyciszone, a im bliżej porodu tym stres trochę większy, ale tragedii nie ma. Im więcej czytam o porodach i im więcej wiem o co w tym chodzi tym łatwiej jest mi się oswoić z tym faktem. Podchodzę do porodu zadaniowo i wychodzę z założenia, że skoro tylko kobiet dało radę to i ja dam.
Polecam na Facebooku grupę Błękitny Poród, można tam poczytać sobie fajne historie porodowe i rozeznać się, że poród może być piękny.
Cytat:
Napisane przez Gumisiowy
O, to ja Cię wyprzedziłam [emoji85]
Mi też się nie chce nic robić, dobrze, że pogoda się trochę ochłodziła, bo to mnie mocno wymęczyło.
Czekam teraz na wizytę w połowie października. Brzucha dalej nie widać u mnie. Muszę zamówić też witaminy już na 2 trymestr...
|
Ja prawie do 18 tygodnia nie miałam brzucha, dopiero niedawno mi wyskoczył, aż sobie zdjęcie zrobiłam na pamiątkę ogólnie to uważam, że trzeba się cieszyć małym brzuchem, bo to jednak obciążenie dla organizmu, im dłużej jest mały tym lepiej. Dzisiaj byłam u fizjo i powiedziała mi, że zaczęłam się wychylać do tyłu przez brzuch, to typowa postawa ciężarnych, swoją drogą nieprawidłowa, bo powoduje bóle w odcinku lędźwiowym. Wcześniej jak brzucha prawie nie było to nie miałam z tym problemu, teraz muszę się pilnować, a to dopiero początek.
Cytat:
Napisane przez wredna_loszka
Ja mam tak cały czas. Jak o tym myślę to nie tylko mam strach, stres, ale czuję panikę i ciężko mi na żołądku [emoji17]
|
A nie myślałaś żeby przegadać z kimś ten strach i lęki? Z tego co piszesz to brzmi poważnie, może warto rozważyć wizytę u psychologa? Są też wykwalifikowani specjaliści, którzy pomagają radzić sobie ze strachem przed porodem. Jak minie mi baby brain i sobie przypomnę o o co mi dokładnie chodzi to napiszę [emoji23]
|
|
|