Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - On twierdzi, że Hitler zrobił dobrze
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2023-09-16, 17:53   #13
DzieckoHagrida
BAN stały

Dot.: On twierdzi, że Hitler zrobił dobrze

Cytat:
Napisane przez TheSunTheMoonTheStars Pokaż wiadomość
Dla mnie to chyba byłby powód do rozstania jednak. Bo mówienie takich rzeczy jak: "Hitler miał rację" czy jakieś negatywne gadanie o Żydach to dla mnie oznaka niskiej inteligencji, tego, że dany facet/kobieta ma wąskie, ograniczone myślenie, jest mentalnie na takim samym poziomie jak kibole, jest niedorozwinięty pod względem zdolności do wykonywania złożonych procesów myślowych. Prymityw po prostu.

I w sumie to nie zgadzam się z wypowiedziami do Autorki w stylu: "powinnaś była domyśleć się wcześniej". Sama parę razy doświadczyłam tego, że osoba mega wykształcona, wydawałoby się że kompletnie normalna, fajna - po paru miesiącach lub latach znajomości nagle wyskoczyła z takimi tekstami.
Niektórzy ludzie swoje prawdziwe poglądy ukrywają, bo wiedzą, że nie wypada tak mówić. I właśnie po alkoholu, albo kiedy dzieje się coś, co sprawia, że na chwilę tracą kontrolę i nie myślą o tym "co powinno się powiedzieć", pokazują swoją prawdziwą twarz. Maskra.
To, że rasiści itp. to prymitywy, to po prostu nieprawda. Wśród ludzi bardzo inteligentnych, wielkich powieściopisarzy, filozofów czy wynalazców też nie brakuje hitlerowców czy innych oszołomów. Naziści też przecież bywali wykształceni, elokwentni.
DzieckoHagrida jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując