2023-09-16, 17:53
|
|
BAN stały
|
Dot.: On twierdzi, że Hitler zrobił dobrze
Cytat:
Napisane przez TheSunTheMoonTheStars
Dla mnie to chyba byłby powód do rozstania jednak. Bo mówienie takich rzeczy jak: "Hitler miał rację" czy jakieś negatywne gadanie o Żydach to dla mnie oznaka niskiej inteligencji, tego, że dany facet/kobieta ma wąskie, ograniczone myślenie, jest mentalnie na takim samym poziomie jak kibole, jest niedorozwinięty pod względem zdolności do wykonywania złożonych procesów myślowych. Prymityw po prostu.
I w sumie to nie zgadzam się z wypowiedziami do Autorki w stylu: "powinnaś była domyśleć się wcześniej". Sama parę razy doświadczyłam tego, że osoba mega wykształcona, wydawałoby się że kompletnie normalna, fajna - po paru miesiącach lub latach znajomości nagle wyskoczyła z takimi tekstami.
Niektórzy ludzie swoje prawdziwe poglądy ukrywają, bo wiedzą, że nie wypada tak mówić. I właśnie po alkoholu, albo kiedy dzieje się coś, co sprawia, że na chwilę tracą kontrolę i nie myślą o tym "co powinno się powiedzieć", pokazują swoją prawdziwą twarz. Maskra.
|
To, że rasiści itp. to prymitywy, to po prostu nieprawda. Wśród ludzi bardzo inteligentnych, wielkich powieściopisarzy, filozofów czy wynalazców też nie brakuje hitlerowców czy innych oszołomów. Naziści też przecież bywali wykształceni, elokwentni.
|
|
|