2023-09-17, 13:09
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Filtry ochronne - zbiorczy. Część 3.
Cytat:
Napisane przez olabambola
|
Olu, kupiłam oba filtry. Niestety ten od Resibo (sun to the people), jest dla mnie nie do przejścia na twarzy. Próbowałam różnymi sposobami - z lekkim kremem nawilżającym pod nim, jak i na gołą skórę, w małej ilości, jaki i w większej. Już w czasie aplikacji nie jest możliwe go równo nałożyć, zostawia smugi, które nie znikają, a wszelkie próby ich delikatnego wklepania kończą się niesamowitym rolowaniem - krem cały złazi ze skóry. Dodanie czegokolwiek na twarz po 20 minutach- korektora, bb kremu lub różu, kończy się tym samym - odkleja się zupełnie. W dodatku te farfocle przyklejają się do włosów, w brwiach i na linii włosów wygląda jak łupież. Nawet w domu z nim nie wytrzymałam A na ciało, np. dłonie, ręce, super, więc zużyję teraz jeszcze w weekend nad morze.
Natomiast mineralny Feel Free - dziękuję Ci bardzo za polecenie, akurat był w promocji więc postanowiłam spróbować. Wprawdzie ma tylko zinc oxide i bieli jak maść cynkowa, ale doklepałam na niego delikatnego kremu bb od chodakowskiej, lekko oprószyłam pudrem jęczmiennym i no nie jest w takiej kombinacji zły. Trochę "za gruby" dla mnie na teraz, na zimniejszą porę może być okej.
Apropo - wybieram się na najbliższe weekendy nad morze, żeby poodpoczywać od mojego leczenia i niestety do twarzy zamówię mój sprawdzony filtr chemiczny koreański 50 ++++ albo garniera, bo chyba tak szybko nie znajdę ładnie- normalnie wyglądającego kremu z filtrem z naturalnym składem.
---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------
Cytat:
Napisane przez kaledonia
Na Lyko mają markę Bioregena, to francuskie kosmetyki naturalne , ja już od dłuższego czasu używam ich filtrów, najlepszy wg mnie ten konkretnie do twarzy ( ten uniwersalny się mocno wyświeca ).
|
Czy chodzi o ten? Bioregena, Sun Care, Sunscreen Balm SPF50+ Face 40 ml. Trochę się boję, bo ma tylko 1 gwiazdkę w recenzjach.
|
|
|