2023-10-05, 19:07
|
|
Challenge(r) me!
|
Dot.: Listopadowe mamy 2023
Cześć mamusie, wpadam jak zawsze niespodzianie i jak zawsze nie jestem na bierząco. Ale już doczytuje.
Lady, to co piszesz, tzn. ze nie podali Ci wagi to był w mojej poprzedniej ciąży impuls do zmiany lekarza. Tez nie chciał mierzyć bo przecież przy porodzie mi powiedzą. Argument roku. Ale ja wtedy wyczułam, ze jest na mnie zły, bo miałam NIPT i znałam płeć, a on chciał zarobić - za określenie płci na podstawie USG wolał 35 euro. Tak jakby musiał jakieś dodatkowe badania robić. Nie chciałam to zrobil focha. A z dzieckiem sobie poradzicie na pewno - my tez byliśmy sami, mieliśmy zero doświadczenia i poszło. Wiele dzieje się samo, instynktownie. Choć oczywiście pomoc to dobra sprawa bo wtedy Ty zajmujesz sie dzieckiem i sobą, a ktoś inny ogarnia resztę.
Ateris, no raczej ze bobas Was nie pokona. Wsparcie męża na wagę złota!
Izan, i jak tam na wizycie było? Podali Ci rozmiar malucha? Ja nawet przyznam o rozmiar nie pytałam, tylko o wagę. Jeśli chodzi o długość porodu to te standardowe 12 godzin brzmi średnio zachęcająco. Ale poród to nie jest parcie, poród zaczyna się od 5 cm rozwarcia. Więc to nie jest tak ze te 12 godzin się na łóżku leży na szczęście.
A_revek, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! Teraz dopiero doczytuje. Wielu kolejnych wspólnych i szczęśliwych lat! 
Buli, mam podobnie z włosami plus nie wypadają. Przed ciąża i na początku garściami leciały, a teraz nic. Ale wiem, ze po ciąży problem wróci...
Zawielona, nie ma sprawy. Do usług. 
Luffka 
Ateris, Izan, Lady, Adity - wpadajcie na Whatsappa! Ja planuje tu się udzielać nadal jeśli któraś z Was się nie zdecyduje na grupę a tu zostanie, ale tu się fotek nie wrzuci ani tyle nie napisze co tam. Jeśli macie ochotę to prześlijcie mi na priv Wasze numery i dodam Was do grupy. Brakuje Was tam!
|
|
|