Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Uczucia to tak naprawdę zachowania
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2023-10-06, 10:05   #2
26cabbdd88f595c38f9b7f8139ef1472f28f75bc_65628a8226dae
Konto usunięte

Dot.: Uczucia to tak naprawdę zachowania

Cytat:
Napisane przez DzieckoHagrida Pokaż wiadomość
Cć. Otoczenie wtedy doskonale wie, że ten konkretny ojciec wcale nie kocha swoich dzieci, mimo że on sam o tym nie wie.

Przykład z mojego własnego otoczenia: moja znajoma z pewnych powodów, że tak to nazwę, światopoglądowych, nie mogła sobie pozwolić na zakochanie. A jednak zakochała się w jednym facecie. Jestem pewna, że nigdy nie była w nikim tak zakochana, przez wiele miesięcy ciągle mówiła o tym facecie, szpiegowała go w Internecie na rozmaite sposoby, wysyłała mu prezenty, jak ją po pijaku zablokował na jedną dobę, to dosłownie odchodziła od zmysłów, ubierała się tak, jak on lubi (i wprost to mówiła), no miała dosłownie wszystkie oznaki zakochania. Ale sama ciągle powtarzała, że nic do niego nie czuje, że to tylko kolega - i, co więcej, jestem absolutnie pewna, że ona była w tym szczera. Znam ją i wiem, że ona po prostu wierzy, że nie jest zakochana. Mimo, że w oczywisty sposób jest w błędzie.

Przykładów można by mnożyć. Co o tym wszystkim sądzicie? Czy faktycznie przekonanie o "uprzywilejowanym dostępie" do własnych stanów emocjonalnych jest mitem?
Bzdura.

A koleżanka była niezrównoważona.
26cabbdd88f595c38f9b7f8139ef1472f28f75bc_65628a8226dae jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując