Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Głośny sąsiad niszczy mi życie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2023-10-11, 16:43   #447
marza_mr
Zakorzenienie

Dot.: Głośny sąsiad niszczy mi życie

Cytat:
Napisane przez nadeo Pokaż wiadomość
Słyszenie rozmów sąsiadów oraz ich telewizorów to żadne odgłosy dnia codzienniego, tylko tragicznie wykonany budynek.
Zgadzam się i dziwię się, że ktoś uważa to za normalne.

Cytat:
Napisane przez awia Pokaż wiadomość
Czy sąsiadka na górze włączająca pralkę o 5:00 rano to odgłosy życia codziennego czy jednak przesada?

Mieszkam w budynku z naprawdę grubymi murami, mieszkam tu 4 lata, nade mną wprowadziła się młoda para z psem (bardzo szczekliwym).

I się zaczynam zastanawiać czy ja jestem upierdliwa czy oni nie nadają się do życia w społeczeństwie. Ona pracuje nocki z domu, codziennie o 3:40 przyjeżdża do nich katering i mnie budzi (mieszkam na 1 piętrze przy danej ulicy) tupanie, krzyki, pies szczeka (najczęściej około 5:00) oni mają kuchnie nad moją sypialnia i też słyszę jak odpalają jakiś mikser czy robota do smoothie o tej porze. Cisza się robi ok 7:00 jak wstaje.

Próbowałam ją skonfrontować to najpierw kłamała że to nie jej pralka, potem że będzie prac kiedy chce i że mieszkam w bloku i to normalne. Ona nie widzi problemu i jaka cisza nocna skoro ona imprez nie organizuje.

Chyba przyjdzie szukać nowego mieszkania.
Nie przesadzasz, zakłócanie ciszy nocnej to nie tylko impreza, chyba komuś się coś poprzestawiało. Czy oni są właścicielami mieszkania, czy wynajmują, jeśli to drugie można skontaktować się z właścicielem i zwykle udaje się sprawę załatwić.

Cytat:
Napisane przez Timon i Pumba Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Też mi się to najbardziej sensowne wydaje, gorzej, jak to oni są właścicielami.
marza_mr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując