2023-10-11, 16:43
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Głośny sąsiad niszczy mi życie
Cytat:
Napisane przez nadeo
Słyszenie rozmów sąsiadów oraz ich telewizorów to żadne odgłosy dnia codzienniego, tylko tragicznie wykonany budynek.
|
Zgadzam się i dziwię się, że ktoś uważa to za normalne.
Cytat:
Napisane przez awia
Czy sąsiadka na górze włączająca pralkę o 5:00 rano to odgłosy życia codziennego czy jednak przesada?
Mieszkam w budynku z naprawdę grubymi murami, mieszkam tu 4 lata, nade mną wprowadziła się młoda para z psem (bardzo szczekliwym).
I się zaczynam zastanawiać czy ja jestem upierdliwa czy oni nie nadają się do życia w społeczeństwie. Ona pracuje nocki z domu, codziennie o 3:40 przyjeżdża do nich katering i mnie budzi (mieszkam na 1 piętrze przy danej ulicy) tupanie, krzyki, pies szczeka (najczęściej około 5:00) oni mają kuchnie nad moją sypialnia i też słyszę jak odpalają jakiś mikser czy robota do smoothie o tej porze. Cisza się robi ok 7:00 jak wstaje.
Próbowałam ją skonfrontować to najpierw kłamała że to nie jej pralka, potem że będzie prac kiedy chce i że mieszkam w bloku i to normalne. Ona nie widzi problemu i jaka cisza nocna skoro ona imprez nie organizuje.
Chyba przyjdzie szukać nowego mieszkania.
|
Nie przesadzasz, zakłócanie ciszy nocnej to nie tylko impreza, chyba komuś się coś poprzestawiało. Czy oni są właścicielami mieszkania, czy wynajmują, jeśli to drugie można skontaktować się z właścicielem i zwykle udaje się sprawę załatwić.
Cytat:
Napisane przez Timon i Pumba
Treść usunięta
|
Też mi się to najbardziej sensowne wydaje, gorzej, jak to oni są właścicielami.
|
|
|