2023-10-17, 13:28
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Praca-szukanie swojej drogi
Cytat:
Napisane przez Aelora
Masz jakieś kursy, doświadczenie związane z analizą danych? Bo nie jestem pewna, czy pracodawca zatrudni Cię gdy powiesz, że lubisz to robić. A jeśli Ci to odpowiada, nie sugeruj się zdaniem innych, zrób jakieś kursy (choćby online na platformach typu Coursera czy Udemy) i rozejrzyj się za pracą/stażem w zawodzie.
Co do pracy z dziećmi, niestety rozumiem. To wszystko wygląda fajnie z zewnątrz, czasem jest satysfakcja i poczucie misji, ale też rozumiem, że może to po prostu męczyć ze względu na konieczność użerania się z dziećmi, ich rodzicami, biurokracją, ograniczeniami systemu.
Więc jeśli myślisz o zmianie to jak najbardziej, tylko przemyśl sobie sama, czy jesteś zdecydowana, żeby przekwalifikować się i pójść w to. Żeby za chwilę nie okazało się, że jednak myślisz o czymś innym. W pewnym wieku chwytanie się wszystkich możliwych umiejętności nie popłaca - zatrudniający oczekuje doświadczenia zawodowego, a ciągłe zmiany stanowisk w CV i krótki staż pracy u poszczególnych pracodawców budzą nieufność.
|
Pełna zoda z ostatnim zdaniem - sam po studiach chciałem wpisać w CV dosłownie COKOLWIEK i wyszło mi to na niedobre, bo byłem pytany o to, czemu nie zagrzałem nigdzie dłużej miejsca, a prawda była taka, że wpisałem praktyki w CV i jakieś mini prace, co było bez sensu i musiałem się tłumaczyć z tego czemu zmieniam prace niby tak często.
|
|
|