2023-10-17, 19:32
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Praca-szukanie swojej drogi
Cytat:
Napisane przez Wieczna_poszukiwaczka
Dziękuję za odpowiedź. Nie mam doświadczenia i oczywiście zdaję sobie sprawę, że najpierw muszę zdobyć umiejętności i że nie stanie się to z dnia na dzień. Dlatego planuję w międzyczasie robić kursy, dokształcać się. Zastanawiam się tylko czy nie mam wyidealizowanego spojrzenia na tę pracę. Teraz też z boku wydawałoby się, że jest idealnie, bo szybko mnie zatrudniono na samodzielnym stanowisku, rodzice chwalą, zapisują do mnie dzieci z polecenia, a mi jest źle, bo to nie jest "to". Może ja gonię za czymś czego nie ma albo to coś jest pod nosem tylko tego nie doceniam.
|
Właśnie dlatego spróbuj najpierw przebrnąć przez kursy, żeby zorientować się jak sobie radzisz, czy rozumiesz temat i potrafisz rozwiązać jakieś stawiane przez Tobą zadanie (nie takie, które Tobie sprawia frajdę, tylko to, które stawia przed Tobą ktoś inny). Jak radzisz sobie z presją czasu albo złożonością zagadnienia, czy nie odpuszczasz gdy jest to żmudne.
Wydaje mi się, że musisz być dobra w tym, co robisz obecnie, skoro tyle osób Cię chwali, a pracodawca docenia. Pytanie, czy daje Ci to jakąś satysfakcję, bo zrozumiałam, że trochę kierowałaś się opinią innych wybierając pracę z dziećmi/młodzieżą zamiast analityki danych.
|
|
|