Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Praca-szukanie swojej drogi
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2023-10-17, 19:32   #5
Aelora
Wtajemniczenie

Dot.: Praca-szukanie swojej drogi

Cytat:
Napisane przez Wieczna_poszukiwaczka Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedź. Nie mam doświadczenia i oczywiście zdaję sobie sprawę, że najpierw muszę zdobyć umiejętności i że nie stanie się to z dnia na dzień. Dlatego planuję w międzyczasie robić kursy, dokształcać się. Zastanawiam się tylko czy nie mam wyidealizowanego spojrzenia na tę pracę. Teraz też z boku wydawałoby się, że jest idealnie, bo szybko mnie zatrudniono na samodzielnym stanowisku, rodzice chwalą, zapisują do mnie dzieci z polecenia, a mi jest źle, bo to nie jest "to". Może ja gonię za czymś czego nie ma albo to coś jest pod nosem tylko tego nie doceniam.
Właśnie dlatego spróbuj najpierw przebrnąć przez kursy, żeby zorientować się jak sobie radzisz, czy rozumiesz temat i potrafisz rozwiązać jakieś stawiane przez Tobą zadanie (nie takie, które Tobie sprawia frajdę, tylko to, które stawia przed Tobą ktoś inny). Jak radzisz sobie z presją czasu albo złożonością zagadnienia, czy nie odpuszczasz gdy jest to żmudne.
Wydaje mi się, że musisz być dobra w tym, co robisz obecnie, skoro tyle osób Cię chwali, a pracodawca docenia. Pytanie, czy daje Ci to jakąś satysfakcję, bo zrozumiałam, że trochę kierowałaś się opinią innych wybierając pracę z dziećmi/młodzieżą zamiast analityki danych.
Aelora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując