Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ludzie i zachowania, które nas dziwią +ot. cz.80.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2023-10-25, 13:53   #2242
Limonka2738
Zakorzenienie

Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią +ot. cz.80.

[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;89698255]A ja tam trochę wierzę. Oczywiście bez żadnych skrajności, ale miesiąc na odludziu czy kilkadziesiąt godzin w bibliotece nie wydaje mi się wcale tak dużym poświęceniem dla roli, a jeśli komuś to pomaga poznać klimat danego miejsca, specyfikę zawodu, emocje jakie to wyzwala?
Bardziej mnie dziwią naprawdę długie i wymagające lekcje np. baletu ("czarny łabędź"), czy chociażby gry na wiolonczeli ("wednesday"). Jeszcze o ile w pierwszym przypadku to większość akcji odgrywała się w szkole baletu i może być zrozumiałe, że aktorki uczyły się podstaw, tak w drugim gra na wiolonczeli nie była aż tak kluczowa, równie dobrze mogli w tych kilku scenach dać dublerkę i komputerowo dokleić twarz.
[/QUOTE]

Ja jestem z kategorii osób, które wszystkiego chcą spróbować i życia nie starcza, więc dla roli nauczyłabym się baletu, grać na instrumencie, strzelać z łuku czy nowego języka i traktowałabym to jako dodatkowy plus zawodu.

Sorry, ale po prostu tego dublera zawsze tam widać. Jest powód dla którego Keanu Reeves i Tom Cruise są fenomenalni w filmach akcji. Bo można robić długie shoty ze stabilną kamerą i nie kombinować, jak tu zrobić, żeby mniej było widać kaskadera.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując