Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ludzie i zachowania, które nas dziwią +ot. cz.80.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2023-11-03, 12:59   #2631
staska_stasia
Zakorzenienie

Dot.: Ludzie i zachowania, które nas dziwią +ot. cz.80.

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;89705156]współczuję. u nas złodzieje zrobili selekcje i pokradli tylko nowe rzeczy (np. zgrzewkę mleka ) a stary rower TZta zostawili.
A gdzie mieszkańcy trzymają np. rowery?
U nas się sąsiedzi zlitowali i udostępnili nam miejsce w rowerowni - takiej lepiej zamykanej. W ogóle niektóre stare bloki mają takie różne pomieszczenia z czasów PRLU typu wózkownia, pralnia itp. tylko zawłaszczone przez 'znajomych' spółdzielni.
Ja to bym chciała metraż mieszkania z nowego budownictwa - te np. 70 m z 3ma pokojami i osobną kuchnią, sporym balkonem, ale udogodnienia i przestrzeń wkoło ze starych osiedli
Jest gdzies takie cudo?[/QUOTE]
U mnie w bloku jest nawet pralnia z suszarnią. Klucze trzyma sąsiadka z parteru, która mieszka bezpośrednio nad tymi pomieszczeniami, w zimie chodzi tam rozhajcować grzanie na maksa, dzięki czemu nie musi tyle grzać w mieszkaniu (kiedyś o niej pisałam- mieszkanie dogrzewa piecykiem gazowym bo gaz ryczałtem).
Ja to w sumie chciałabym korzystać czasem z tej pralni, bo tam są dwie stare, zaniedbane wanny, dostęp do ciepłej wody i odpływ w podłodze, więc super miejsce na mycie rowerów Tylko żeby to było jakoś dostępne i żeby dało się to jakoś rozliczyć ze zużycia.
staska_stasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując