Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Fellatio vs. cunnilingus
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2023-12-05, 05:23   #7
DrDoom
Rozeznanie

Dot.: Fellatio vs. cunnilingus

Cytat:
Napisane przez MOja_tana Pokaż wiadomość
W 2 odpowiedziach na 4 = rozpad związku.

O takie potwierdzenie mi właśnie chodziło.
Chyba zbytnio spłycasz temat.
To, że w odpowiedziach masz informacje, że lodzik powinien sprawiać przyjemność, czy w seksie nie należy się do niczego zmuszać, nie znaczy jeszcze, że Panie go nie robią

Seksualność jest istotną sferą związku, tak jak możesz wśród wymagań w łóżku mieć zabawy oralne, tak i komuś może to nie odpowiadać.
Zazwyczaj w tych czasach w łóżku ląduje się szybko, po co więc brali sobie takie "partnerki".

Chyba, że tego lodzika robiły, tylko że rzadko.

Jak Ci tutaj brakuje odpowiedzi, poczytaj sobie blog pokolenieikea.
Sporo tam wpisów o relacjach damsko męskich i punktach "widzenia".
Może trochę zbyt bezpośrednie, czasami seksistowskie, ale w wielu kwestiach trudno się nie zgodzić, a czegoś można się nauczyć

Był tam również temat o oralnych zabawach, streszczając, zdecydowanie większe szanse mieć będziesz, gdy przestaniesz prosić a zaczniesz stwarzać sytuacje. Po 10 letnim związku na kilka lat wylądowałem na Tinderze i trzeba przyznać, że problemy z "lodami" skończyły się gdy przestałem prosić

Co by nie mówić, nasza seksualność jest prosta jak budowa cepa. Jak kobieta atrakcyjna i chętna, a facet wolny, to większość do łóżka pójdzie. Nie trzeba tu emocji, nastroju, to bardziej jak potrzeba fizjologiczna i chęć zaspokojenia potrzeb : )
Sytuacje życiowe również nie mają większego wpływu, nawet w trudniejszych czy stresujących momentach facet chętnie zaliczy, lub chociaż zrobi sobie "dobrze" bo przynosi to odprężenie, relaksuje, czysta przyjemność.
Taki układ hormonalny nam natura "dała", że wiele nie trzeba aby chęć była, i jest z tego czysta przyjemność.

Istotne jest, dlaczego kobieta tego loda chce zrobić.

Czy to forma "nagrody" i klasyczny kij i marchewka, gdy sobie zasłużysz, czy "wyprosiłeś", czy to forma transakcji wymiennej, Ty mi zrobisz to ja Tobie też.
Jest jeszcze opcja, zrobi bo chce, bo kręci ją gdy widzi, że daje Ci przyjemność. I do tego trzeba dążyć. Bo wtedy postara się zrobić najlepiej jak potrafi.
Jak kogoś przymuszasz, nalegasz, wymęczasz, to traci z tego przyjemność, a co za tym idzie, częstotliwość będzie spadać.

Natomiast kobieta w łóżku, to już inna bajka, bardziej emocjonalne, więcej czynników ma wpływ, burza hormonów.

Wracając, do nie proszenia się. Gdy po randkach lądowałem z nową partnerką w łóżku, schemat miałem ten sam. Najpierw pieszczoty z mojej strony, potem dodatkowo palcówka, następnie seks, a w trakcie gdy była zdrowo nakręcona, przerywałem, patrzyłem w oczy i mówiłem brzydko mówiąc "a teraz ssij".

I żadna z liścia mi nie dała, nie zabrała ubrań i wyszła mówiąc że to seksistowskie czy niestosowne, odpowiedni moment i forma zdecydowana. Sprawdzało się, finalnie trafiłem na dziewczynę, 30 letnią, która miala tylko 1 partnera, w życiu loda nie robiła, konserwatywna, ten sam schemat, podziałało
I z OnS zrobiło się FwB a po paru miesiącach związek w którym jesteśmy nadal od 3 lat, a pieszczoty są codziennym elementem sfery seksualnej. Jak tu w sekcji opisywałem w innym temacie, z cichej myszki występującej w kościelnym chórze stałą się dziewczyną z pazurem, z którą weekendy spędzam na salkach BDSM.

Ale trzeba umieć grać na emocjach w sferze seksualnej, a sam "seks" to nie tylko stosunek, tylko flirtowanie, budowanie napięcia, podteksty w ciągu dnia, aby w odpowiednim momencie stworzyć sytuację gdy chętna będzie, i wcale pytać czy prosić nie trzeba : )

A jak już robi, współpracuj, mów jak lubisz, świntusz, że jest seksowna, pochwal że jest dobra, niech ma świadomość, że sprawia Ci to przyjemność i niech ma motywację do "trenowania: ; )

Edytowane przez DrDoom
Czas edycji: 2023-12-05 o 05:27
DrDoom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując