Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mąż koleżanki mi się zwierzył. Czy ja zrobiłam coś złego?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2024-02-02, 13:00   #1
Bryzka246
Raczkowanie

Mąż koleżanki mi się zwierzył. Czy ja zrobiłam coś złego?

Mam pewną koleżankę. Jest cudowną osobą i bardzo mi zależy na relacji z nią. Jakiś czas temu poznałam jej męża. Super facet, wydawał się zapatrzony w nią jak w obrazek. Często spotykaliśmy się w grupie znajomych i ona właśnie zabierała męża. Tworzyliśmy super paczkę, znamy się ze studiów, utrzymujemy regularny kontakt. Ten mąż bardzo sprawnie dołączył do paczki, wszystko wydawało się być ok. Przyjaźniliśmy się w grupie. Czasami grałam z nim w grę online, teraz myślę, że był to błąd i za duże spoufalanie się.
Kilka dni temu ten facet napisał mi że jest w ich małżeństwie bardzo źle. Ja też jestem po ciężkim rozstaniu i chyba dlatego mnie "wybrał". Trochę z nim pisałam o problemach w związku, ale zawsze zaznaczałam że wszystkie sytuacje da się rozwiązać, że oni są super parą i że ja bardzo ich wspieram i kibicuję. Zaznaczałam też, że nie chcę pomiędzy nich wchodzić. Ale chyba samą tą rozmową weszłam. Poleciałam mu też żeby poszukał pomocy u specjalisty, jeśli czuje że potrzebuje.
Ta koleżanka jest natomiast bardziej skryta i przez cały czas nikomu nie powiedziała o swoich problemach, odezwała się dopiero dzisiaj, ale też nie chciała o tym więcej rozmawiać.
Jej mąż powiedział mi za to, że za bardzo się przede mną otworzył, że takie pisanie za plecami żony to jest zdradzanie i że chcąc nie chcąc mnie w to wciągnął. Nigdy nie odbierałam tego w ten sposób. Nie czuję do niego absolutnie nic poza koleżeństwem, myślałam że chce się tylko wygadać, a nie ma komu innemu. Powiedział że nie miał świadomości, ja też nie, że chciałam dobrze, ale tak nie można. Od razu uznaliśmy, że to jest koniec jakichkolwiek wiadomości i zwierzania się. Od tego czasu rzeczywiście jest koniec.
Ale ja czuję się fatalnie. Czy ja zdradziłam? Jestem oszustką? Nie wiem jak mam się zachowywać...
Bryzka246 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując