Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jak poradzić sobie z przeszłością?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2024-03-07, 14:34   #1
Magda19997
Przyczajenie

Jak poradzić sobie z przeszłością?

Cześć dziewczyny!
Od jakiegoś czasu mam duży problem, z którym ciężko mi sobie poradzić. Zacznę od początku.
Obecnie jestem w szczęśliwym związku z moim chłopakiem, już ponad 2 lata. Mam 26 lat, on jest 4 lata starszy.
Nie będę rozpisywać się o mojej przeszłości, ale nadmienię, że byłam w przemocowym związku i długo się po tym podnosiłam zanim poznałam mojego chłopaka.
Od pierwszej randki byliśmy bardzo blisko, szybko się wszystko między nami rozwijało. Kilka miesięcy przed jego poznaniem poznałam innego chłopaka. Pisaliśmy ze sobą, tylko koleżeńsko. Krótko po poznaniu mojego chłopaka tamten drugi zaproponował mi spotkanie. Pogadaliśmy sobie i każdy poszedł w swoją stronę. Dalej utrzymywaliśmy kontakt, ale nadal kumpelski (może za wyjątkiem jakiegoś delikatnego flirtu).
Z kolegą umówiłam się na drugie spotkanie, ale z racji tego, że zakochana byłam już w moim chłopaku (wtedy jeszcze nie byliśmy oficjanie razem, ale już byliśmy bardzo blisko) chciałam z tego spotkania zrezygnować. Znajomy wywołał we mnie ogromne wyrzuty sumienia, a jako people pleaser nie chciałam sprawić mu przykrości, więc pojechałam na pogaduchy do niego. Porozmawialiśmy i wróciłam do domu. Urwałam z nim jakikolwiek kontakt, bo nie chciałam być nie fair w stosunku do osoby, z którą się umawiałam.
Nie powiedziałam o tym spotkaniu chłopakowi, ba, okłamałam go wtedy. Nie wiedziałam jak poczuje się słysząc, że spędzam czas z innym facetem, nie wiedziałam też, czy będzie z tego związek. Ustaliliśmy, że parą zostaliśmy kilka dni później.

Jakis czas temu obudziły się we mnie wyrzuty z powodu tamtej sytuacji i wszystko wyznałam mojemu partnerowi. Chłopak wszystko zrozumiał, nie był zły, trochę zmieszany, ale szybko wszystko wróciło do normy. Ja natomiast nie mogę sobie tej sytuacji wybaczyć. Czuję się okropnie z tym, że utrzymywałam kontakt i spotkałam się z kims za plecami mojego partnera (wtedy jeszcze nieoficjalnego).

Jak sobie z tym poradzić?

Edytowane przez Magda19997
Czas edycji: 2024-03-07 o 17:13
Magda19997 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując