Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mam kłopot z utrzymaniem relacji koleżeńskich
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2024-03-19, 08:13   #3
izzzaaaaaaaa
Przyczajenie

Dot.: Mam kłopot z utrzymaniem relacji koleżeńskich

Nic Ci się nie wydaje i problem nie leży w Tobie. Przynajmniej jeśli chodzi o opisane sytuacje

Zwrot „puknij się w główkę” dla mnie też nie byłby akceptowalny. Okazuje brak szacunku i pogardę. Zachowanie kolegi później również nie jest do zaakceptowania. Gdyby zrozumiał i przeprosił, to co innego, ale on zupełnie zignorował to, jak się poczułaś po jego komentarzu i odpowiedzialność przerzucił na Ciebie.

Inne sytuacje, które opisałaś, też pokazują, że te osoby wyżej stawiają swój komfort i szczęście niż Twój. W zdrowych relacjach obie strony siebie szanują i zależy im na komforcie oraz szczęściu drugiej strony. Tutaj widać niedojrzałość i duży egocentryzm.

Ja polecam nie naginać swoich granic. Naturalnie będzie się to wiązało z tym, że ludzi wokół Ciebie będzie mniej - po prostu niefajnych ludzi jest dużo, więc trudniej spotkać tych fajnych 🤷🏻☠♀️ jednak myślę, że spokój i brak dram ma dużo większą wartość niż posiadanie sporego kręgu znajomych, którzy sprawiają, że czujemy się 💩.

I trzymam kciuki, żebyś spotykała na swojej drodze jak najwięcej fajnych ludzi

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Sorry za tę dziwną emotkę czaszkę… forum jakimś cudem zmieniło jedną emotkę, której użyłam, na trzy.
izzzaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując