Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Brak ochoty na seks u żony
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2024-04-17, 19:00   #3
Guilhermo
Przyczajenie

Dot.: Brak ochoty na seks u żony

U mnie jest podobnie. Małżeństwo od 6,5 roku, razem jesteśmy 9 lat. Żona jest młodsza ode mnie o pięć lat. Co do kwestii doświadczeń, moje było niewielkie (jedna stała partnerka przed żoną), jej sporo większe (przyznała się do siedmiu partnerów przede mną). Od czasu urodzenia dziecka jest tragedia... Jest więc bardziej matką niż żoną...

Rozwiązania do twojej (i poniekąd mojej też) sprawy mamy do wyboru do koloru:

1) rozstać się i próbować z kimś innym od nowa - nie polecam, u mnie absolutnie nie wchodzi w grę, nie chce rezygnować z tylu wspólnych lat

2) porozmawiać, jeśli partnerka wyrazi taką chęć, spróbować określić swoje oczekiwania względem seksu, ale i drugiej osoby, ale i próbować coś zmienić, by dla partnerki być bardziej atrakcyjnym - u mnie już próbowałem, jak grochem o ścianę, nie działa nic

3) znaleźć sobie kochankę, choćby na chwilę, by ulżyć problemom - nie polecam, zdrada wcześniej czy później się wyda i dojdą nowe problemy

4) aplikować sobie coś na spadek libido - ja się nie podejmę, bo dlaczego ja mam się jeszcze bardziej ograniczać

5) aplikować żonie coś na wzrost libido - to wymaga trochę punktu 2, więc u mnie odpada

6) popaść w autoerotyzm, ale z dużym zapotrzebowaniem może skończyć się uzależnieniem i koniecznościa wizyt u psychologów

7) wspólna wizyta u seksuologa - u mnie partnerka nie chciała nawet o tym słyszeć

8) próbować czekać, może w końcu jej potrzeby wrócą, gdy progesteron znów zacznie zanikać, a estrogeny dojdą do odpowiedniego poziomu.
Guilhermo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując