2024-04-25, 22:49
|
|
Raczkowanie
|
Dlaczego on taki jest
Jesteśmy z moim partnerem po 30. 1.5 roku razem, plany na dziecko, rodzinę, ale razem nie mieszkamy, on od zawsze z rodzicami, ja po kilku latach wróciłam do domu rodzinnego i mamy razem zamieszkać. Moj facet ma dom, ale mieszka w nim jego siostra bo "jej potrzeby są teraz pilniejsze" niż moje. Urodziła 2 dziecko, mieszka w jego domu 4 lata, buduje swój dom z mężem, wykańcza i mają mieszkanie puszczone w wynajem. Dom rodzinny jest na tej samej działce co dom mojego faceta, w którym mieszka siostra z rodziną. Problem jest taki, że on nie chce mieszkać na piętrze całym u mnie, u niego nie możemy bo siostra i obiecał jej! Póki się nie wybuduje to nie wyprosi jej. On chce wynająć. Za duża kasę bo ponad 5 tyś miesięcznie plus życie, mamy swoje auta. Ja proponowałam, żeby porozmawiał z siostrą, żeby przenieśli się do mieszkania, które wynajęli, ale to jego zdaniem jest nie do przyjęcia. Dla nas to by była najlepsza opcja, jestem po 30, chciałabym dziecka, stabilizacji 
Powiedzcie czy jestem okropna? Czy źle, że go naciskam ? Zanim siostra się wyprowadzi to miną lata! A mój facet zbliża się do 40 i zamiast myśleć o naszej przyszłości i zapleczu finsnsowym to wspiera siostrę ...
Czy ja jestem nie w porządku?
|
|
|