2024-06-11, 20:47
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Więzienie
Cytat:
Napisane przez niezdecydowana93
Cześć!
Nie będę jakoś mocno rozwijać się na ten temat, ale zdecydowałam się być z facetem, który ma wyrok. Odsiedział już trochę, wyszedł, miał rozprawę i dali mu dalszą część wyroku.
Czy jest tutaj ktoś kogo partner był w więzieniu? Jak to wygląda? Jak wyglądają widzenia zwykle, jak intymne, paczki, wysyłanie listów...jest tyle pytań...
Wiem, że najlepiej porozmawiać z partnerem. I porozmawiam, ale chciałabym też wiedzieć jak to wygląda z pozycji osoby, która odwiedza...
Wysłane z mojego 23078PND5G przy użyciu Tapatalka
|
Przepraszam że się wtrącam w wątek, chociaż nie byłam nigdy osobą, która odwiedza. Ale samo to, co napisałaś o jego wyroku, odbyciu części kary, wyjściu z więzienia, ponownej rozprawie i zasądzeniu odbycia dalszej części kary... jest trochę uproszczeniem, prawda? Bo nikt, kto wychodzi z więzienia na wolność, nie ma ponownej rozprawy i nie wraca do odsiadki bez powodu. Musiał albo popełnić nowe przestępstwo, albo złamać jakieś warunki np. warunkowego zwolnienia... Generalnie to jest mega wyraźny znak, że się nie poprawił, tylko po wyjściu znowu zrobił coś złego.
I wreszcie pomijając wszystko inne, wbrew pozorom do więzienia naprawdę ciężko jest w Polsce trafić. Zanim ktoś dostanie taką karę, zwykle ma wcześniej łagodniejsze wyroki, na przykład na karę grzywny, ograniczenia wolności, warunkowe umorzenia... Nawet sprawcy wypadków, uporczywi alimenciarze rzadko tam trafiają. Gościu musiał zrobić naprawdę grube rzeczy, żeby iść do więzienia, i to dwa razy.
Tak tylko piszę, bo nie wiem, na ile jesteś tak naprawdę świadoma tego, z kim masz do czynienia. Naprawdę chcesz w to iść?
|
|
|