Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dziewczyna po wielu latach związku zostawiła mnie znikąd
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2024-06-13, 09:59   #9
Aelora
Wtajemniczenie

Dot.: Dziewczyna po wielu latach związku zostawiła mnie znikąd

Cytat:
Napisane przez ColourTheSmallOne Pokaż wiadomość
Kilkanaście godzin dziennie poświęcane biznesowi to strasznie dużo. "Żeby ona mogla wieść w przyszłości dobre życie" - a dla niej to w ogóle było ważne? Możliwe, ze wcale tego nie oczekiwała, tylko wy faceci macie jakieś ambicje i przenosicie to na kobiety, kiedy większość kobiet wcale nie chce bycia utrzymanka czy tam ZoNa BiZneSMeNa. No ale po co słuchać swojej kobiety, lepiej wymyślać jakieś teorie znikąd.
Dobrze podsumowane, zauważyłam że sporo facetów tak tłumaczy brak czasu dla partnerki, tylko w praktyce to dalej są ICH firmy, ICH biznesy, ICH mieszkania, a partnerka i tak nic nie ma z tej ciężkiej pracy poza tym, że facet wiecznie jest zajęty. Szczerze jeszcze nie spotkałam sytuacji, żeby w tego typu związku mężczyzna osiągnął to co chciał i powiedział "wreszcie zapewniłem nam godziwy poziom życia", zawsze to jakiś odległy cel za którym trzeba ciągle gonić.
Zgadzam się, że kobieta/związek to nie pępek świata, ale jeśli w drugą stronę partner jest zupełnie pochłonięty swoją pracą to coś jest wyraźnie nie halo. Jak nie masz czasu dla drugiej osoby, to może w danym momencie związek nie jest dla Ciebie.
Jeśli parze nie zależy na małżeństwie to zupełnie ok, ale jeśli rozmawiali o tym i mają zbieżne cele to odwlekanie tego przez 6 lat nie rokuje dobrze i dziewczyna mogła pomyśleć, że nigdy się nie doczeka.
Aelora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując