2024-06-13, 09:59
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dziewczyna po wielu latach związku zostawiła mnie znikąd
Cytat:
Napisane przez ColourTheSmallOne
Kilkanaście godzin dziennie poświęcane biznesowi to strasznie dużo. "Żeby ona mogla wieść w przyszłości dobre życie" - a dla niej to w ogóle było ważne? Możliwe, ze wcale tego nie oczekiwała, tylko wy faceci macie jakieś ambicje i przenosicie to na kobiety, kiedy większość kobiet wcale nie chce bycia utrzymanka czy tam ZoNa BiZneSMeNa. No ale po co słuchać swojej kobiety, lepiej wymyślać jakieś teorie znikąd.
|
Dobrze podsumowane, zauważyłam że sporo facetów tak tłumaczy brak czasu dla partnerki, tylko w praktyce to dalej są ICH firmy, ICH biznesy, ICH mieszkania, a partnerka i tak nic nie ma z tej ciężkiej pracy poza tym, że facet wiecznie jest zajęty. Szczerze jeszcze nie spotkałam sytuacji, żeby w tego typu związku mężczyzna osiągnął to co chciał i powiedział "wreszcie zapewniłem nam godziwy poziom życia", zawsze to jakiś odległy cel za którym trzeba ciągle gonić.
Zgadzam się, że kobieta/związek to nie pępek świata, ale jeśli w drugą stronę partner jest zupełnie pochłonięty swoją pracą to coś jest wyraźnie nie halo. Jak nie masz czasu dla drugiej osoby, to może w danym momencie związek nie jest dla Ciebie.
Jeśli parze nie zależy na małżeństwie to zupełnie ok, ale jeśli rozmawiali o tym i mają zbieżne cele to odwlekanie tego przez 6 lat nie rokuje dobrze i dziewczyna mogła pomyśleć, że nigdy się nie doczeka.
|
|
|