2024-06-20, 17:16
|
|
Przyczajenie
|
39 lat i pierwsza ciaza...
Cześć wszystkim,
Postanowiłam napisać, ponieważ chyba potrzebuję się wygadać i zasięgnąć rady. W listopadzie kończę 40 lat i, być może, jestem w ciąży. Pierwszy raz w życiu. Byłam w kilku związkach, w tym jednym długim, i nigdy żaden test ciążowy nie wyszedł mi pozytywny. W pewnym momencie chyba się z tym pogodziłam i doszłam do wniosku, że chyba nie jest mi dane mieć dzieci. Skupiłam się na rozwoju osobistym: kończę studia za granicą, planuję doktorat itd.
We wrześniu zaręczyłam się z moim obecnym partnerem, a 30 maja przeprowadził się do mnie z Londynu (mieszkam w Szkocji). Od kilku dni miałam niskie ciśnienie, co nie jest dla mnie normalne, więc kupiłam testy ciążowe (te wczesnego wykrywania) żeby wykluczyć ciążę. Wszystkie trzy pokazały bladą, lecz wyraźnie widoczną kreskę. Znajoma ostrzegła mnie, że te testy często się mylą i pokazują fałszywe pozytywy, więc kupiłam inne. Na dzień dzisiejszy zrobiłam dziesięć testów, w tym Clearblue, i każdy pokazał drugą kreskę, słabszą od kontrolnej, ale wyraźną.
Szczerze mówiąc, to wszystko wydaje mi się nierealne i ciągle czekam na okres. Może przesadzam, ale co o tym myślicie? Dzwonić do lekarza czy jeszcze poczekać? 
Dziękuję za wszelkie porady!
|
|
|