|
Dot.: Zagroda babuszki cz.4
Cyferko tak mniej więcej wiem jak poźniej i teraz budują bloki. Jeden widzę z rozwiązaniem że są tarasiki większe zrobione przy parterze a pod nimi garaże. Budowano całe osiedle ale tylko jeden blok tak. Wydaje mi się że najczęściej to jest tak, że infrastruktura leży. Ważne że jest ta klitka dwa pokoje i ktoś bedzie za to płacił. Kiedy budowano nasze osiedle to mimo pewnie i ewidentnych pomyłek, myślano aby ludzie mieli pod ręką wszystko. Więc w planach powstał od razu pawilon w centrum osiedla i kino (teraz to sala zabaw dla dzieci) i inne punkty, i świelica osiedlowa i biblioteka i sklepiki. No czas wiele zmieniał, ale postawiono też na zieleń. O tym pisałam nie raz. No sa mankamenty, kiedyś nieistotne a teraz tak. Mimo że wybudowano garaże, jeden nawet pietrowy, no to się ma nijak do dzisiejszych czasów. Dawniej to mało kto miał samochód. I taka wojna parkingowa trochę jest. Są plusy i sa minusy. Np taki taras. No zamkniete. W jakimś sensie się nie dziwię, były problemy z nieproszonymi gośćmi.
No platanów nie ma za dużo. Wiem, że w Tarnowie jakoś niedawno była akcja nasadzeń platanów. Ale to wszysko mlode no i jak w zieleni miejskiej to obcinanie nie wchodzi w grę. Ja będe starała sie posadzić jakiś na Roztoczu, bo jest miejsce aby to zrobić. Tylko na wszystko trzeba czasu aby urosło.
Edytowane przez lenifa
Czas edycji: 2024-06-24 o 10:04
|