Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wypadająca rzepka
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2024-08-16, 22:27   #2
TheSunTheMoonTheStars
Zadomowienie

Dot.: Wypadająca rzepka

Cytat:
Napisane przez Hagiajakk Pokaż wiadomość
Ktoś boryka się z tym i radzi sobie całkiem dobrze? Pierwszy raz wypadła mi mając 17 lat ból okropny myślałam że zemdleje parę razy , karetka tam okazało się że jest jakby podwójnie przekręcona i ogólnie z rzepka z boku kolana z 9 godzin co najmniej leżałam by nastawił mi ją pod narkozą . Mimo wszystko wizyty i badania wtedy szły bardzo szybko i ortopeda z soru prowadził mnie cały czas te parę miesięcy aż do zabiegu bo poddałam się artroskopii troczków które były pozrywane .
Tak przechodziłam po operacji 10 lat wiadomo ruszała się i miałam ostatnio częste bóle kolana więc wybierałam się do ortopedy ale nie zdążyłam. Wypadła znów i to dwa razy w ciągu godziny i drugi raz sama nie naszła już na sorze nie zrobili mi żadnych badań jakiś lekarz na korytarzu podszedł pociągnął mnie za nogę i poszedł bez słowa a za chwilę wzieli mnie na gips ma całą nogę zostawiając bez jakichkolwiek informacji co robić. Dali tylko skierowanie do poradnii ortopedyczno urazowej gdzie oczywiście terminy są za parę miesięcy . Wcisnęli mnie dom jakiegoś lekarza który ma takie opinie że byście się załamały w skrócie ludzie piszą że woleliby sobie uciąć nogę niż iść do niego bo mają traumę. Problem też jest w tym że ja czuję że ta rzepka ciągle mi pod tym gipsem lata i mam luz boje się że wypadnie a boje się też wrócic na sor by zobaczyli co się dzieje bo boje się że zrobią aferę że przeżywam i zawracam im głowę . Boje się też że ona wypadnie mi pod tym gipsem albo jak mi go nawet w szpitalu będą zdejmować to poleci...a prywatnie wizyta też dopiero za 2 tyg a mi te kolano i wgl mięsień ten nad rzepka tak się rusza i spina niekontrolowanie że ja czuję się jak na cykajacej bombie
Strasznie Ci współczuję... Na Twoim miejscu spróbowałabym zadzwonić do lekarza, który przyjmuje prywatnie, i poprosić o przyjęcie "na już". Wielu ortopedów oferuje taką możliwość, nawet jeśli nie mają tego napisanego wprost na swojej stronie internetowej.
No i najlepiej wybierz kogoś, kto ma najlepsze opinie na znanymlekarzu. I kto prowadzi gabinet z prawdziwego zdarzenia, może pokierować Cię na badania, a nawet przeprowadza operacje. A nie do kogoś, kto prowadzi prywatny gabinet w piwnicy tylko po to, żeby wyciągać od ludzi pieniądze za zapisanie ich poza kolejką na operację na NFZ w szpitalu, w którym normalnie pracuje.

Naprawdę, najlepiej poszukaj dobrych lekarzy prywatnie i obdzwaniaj ich, czy mogliby Cię przyjąć poza kolejką.
TheSunTheMoonTheStars jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując