2024-09-13, 08:21
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zagroda babuszki cz.5
To bardzo łatwe jest Lanolinko To mogą być różne powody. ten teges talia już nie ta, albo inne części ciała Tu za duzo tłuszczyku tam za dużo. Nie leży jak powinno albo jakby się chciało. Kasy może nie być. Przeróżniaste są sytuacje ogólnie, bo jakby nie to to same miski by chodziły po ulicach.
U mnie to banalnie schudnięcie spowodowało to, że doslownie z przysłowiowego dnia na dzień straciłam ciuchy, bo wszystko się na mnie już nie nadawało. Poratowała mnie przyjaciólka prawdę mówiąc. Przysłała mi trochę ciuchów w których chodzę do dziś. Sporo przysłała. Bo kiedyś wam to opisywałam, że ona też schudła w ten sam sposób a była na starcie szczupła już. Taka Calineczka się zrobiła z wagą 45. Nawet nie wiedziałyśmy, że w tym samym czasie weszłyśmy w diete bezglutenową. No i obie trzymamy te wagę. To jest już kilka lat, z tym, że ona wyszła z diety. To od wtedy nosze getry Polubiłam je.
Pomijając kwestie przytyła baba i schudła, męczyłam się dość długo z uczuleniami skórnymi. Od dekady nie nosze rajtek, bo na pewno one mnie uczulają. Latem jeszcze idzie ubrać sukienkę czy spódniczkę no ale zimą nie bardzo. Sukienka od córki jest dość krótka co pozwala łączyć ją z getrami. Getry musze mieć bawełniane. Na szczęście nie ma problemu z dostaniem ich i nie są drogie.
Tak, że nie wszystko i nie zawsze da się ubrać co by się nawet i chciało. Ja teraz nie mam na co narzekać. Mam się w co ubrać, choć z racji tego uczulenia nawet nie mogę iśc i kupić coś bo ładne. Zależy z czego to ładne jest, a jak jest naturalne to za ile.
Czym było to uczulenie które męczyło mnie kilka lat i nie chcę jego powrotu absolutnie? Miałam zesypane stopy i dłonie wysypką . Noż byłam jak trędowata. Pisałam o tym kiedys. Byłam u lekarza kilkakrotnie z tym. Żadne maści nie pomagały. Dopiero synowa mi podsunęła mediderm co jest na Atopowe Zapalenie Skóry . I w miesiąc było całkowicie po problemie. Dodatkowo ten mediderm spowodował że moje stopy odzyskały młodość Czyli stopy mają się lepiej niż jak miałam 30-kę np.
Tak że wiesz 2 lata do 70-ki. Kiedys 70-ki mi się wydawały staruszkami. Noż babo staruszkę masz teraz doświadczalnie I zleciało nie wiedzieć kiedy No nie o wszystkim napisałam. A takie główne przyczyny co wymuszają na mnie takie a nie inne podejście. Zauważam też, że im kobieta starsza, tym mniej zwraca uwagę na ciuchy, nawet jeżeli wcześniej bardzo na to zwracała uwagę. Po prostu wiele spraw się przewartościowuje a doba ma 24 godziny i nie jest z gumy. Nijak nie chce się rozciągnąć
Amita ja wiem co to jest niż genuański i wiem że to żadna nowość. bo ja stara jestem i pamiętam powódź we Wrocławiu. Orientuję się w kwestiach meteo, chociaz o tym nie piszę. Małe zmiany środowiskowe w dużej ilości powodują wielkie zmiany, tylko czlowiek nie zawsze widzi powiązanie.
A hydrologii uczyłam się w szkole i wiem o co w tym biega ten teges.
Edytowane przez lenifa
Czas edycji: 2024-09-13 o 08:40
|
|
|