Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zagroda babuszki cz.5
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2024-09-27, 05:57   #307
Emmi123
4 pory roku i ja piąta

Dot.: Zagroda babuszki cz.5

Dzień dobry przed porankiem
Nie wiem jak ja, ale mój organizm chwali sobie to wczesne wstawanie. Jak ma więcej czasu na tzw rozruch, to lepiej ,,się uruchamia" nawet fizjologicznie .
Niespodzianka - pada. Miało nie padać jeszcze przez tydzień a tu proszę! Bardzo się ucieszyłam, kiedy usłyszałam charakterystyczny dźwięk zza okna. Moje dzisiejsze plany zawodowe być może polegną przez niego, ale to nieważne. Dobrze, że pada. U nas, tego deszczu jednak nadal jest dość mało. Podleje nam pomidory i resztę.

Dochodzi 6 rano, jest ciemno. Bawi mnie ta obserwacja.
Z tarasu słyszałam naszego kogutka. Dlaczego on jeszcze nie śpi?

Amita dzięki za troskę. Obecnie to nie ma już większego znaczenia moje nastawienie do tego miejsca. Na zasadzie ,,było - minęło", chociaż trwa. Ogród nigdy nie był moją pasją. Moją pasją były zwierzęta z naciskiem na ptaki. Ot przydomowy ogródeczek łatwo było ogarnąć, tu jest tego za dużo. Za dużo by pisać. Przede wszystkim przytłacza mnie głupota tego świata.

Herbatko Na razie to łapię jakąś infekcję, organizm się broni. Biorę witaminę C 1000 regularnie na wzmocnienie. Kolejny atak opryszczki mówi wszystko. Brak pasji ogrodniczej u człowieka nie oznacza depresji. Czy moje spostrzeżenia do prac ogrodniczych są dla Ciebie depresyjne? Przecież wiesz, że ja nie jestem ogrodniczką, ja jestem ekolożką. Z uprawami eksperymentujemy, bo wpisują się w moje zainteresowania, ale nie mamy na to za bardzo czasu aby bawić się w poważne uprawy. Kombinujemy z dużymi uprawami na małej przestrzeni. To jest dla mnie ciekawe. Moja praca zawodowa jest moją pasją. Za każdym razem, kiedy z Lenifą wchodzimy w te tematy, to Zagrodzianki znikają . Nie da się wszystkiego i ja to rozumiem .

Piszcie o swoich ,,wow!" to od razu i mnie się nastrój poprawi. Lubię cieszyć się z innymi

---------------------------
Annorl No właśnie, jakoś Cię mało... Nadal walczysz ze szkolnymi sprawami?

Cicha Udały Ci się ziemniaki?

Edytowane przez Emmi123
Czas edycji: 2024-09-27 o 06:24
Emmi123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując