Dot.: Zagroda babuszki cz.5
Hejka
Lanolinko mandolina to rodzaj szatkownica,co tnie na plasterki.Sama tartka czy tarka to już ma różne rodzaje do ścierania.
Szykuje czosnek w słoiczki,ten konfitowany w oleju.Sloiczki takie mniej więcej 200ml.No i myślałam,że to będzie niewiadomo ile,a tu raptem kilkanaście słoiczków,bo wchodzi mniej więcej 100g ząbków do jednego słoiczka.Jesli nam taki czosnek przysmakuje to dokupie jeszcze czosnku.A tak to cały czas przeciery robię.No i ta moja wyciskarka wolnoobrotowa radzi sobie.Niby muszę miazgę co wychodzi jeszcze 2x przepuszczać,znaczy się te niby odpady.A potem tylko na małym ogniu odparowywanie.
Relacje damsko-meskie.No cóż tylko jedna z moich córek jest w stałym związku od 10 lat.U dwóch pozostałych posypało się z winy facetów.Obaj zdradzali i nie szanowali swoich kobiet,u jednej jeszcze wspólne dziecko.Tyke ,że dziewczyny świadome własnej wartości nie godzą się na byle co:na bycie sprzątaczka,praczką, kucharką i workiem treningowym dla sfrustrowanych dzieciuchów.Radza sobie same finansowo,to po co im dodatkowe obowiązki z obsługą faceta. Tu ze strony facetów nie ma miłości tylko wygoda.A ściemniają od wieków ,żeby ktoś im ogarniał rzeczywistość.
Cicha moim zdaniem powinnaś zostawić poszukiwania.Posiadanie męża nie jest kobiecie niezbędne.Jak trafisz na gnoja będziesz cierpieć.A tak sama sobie jesteś panią.To Ty decydujesz co i kiedy robisz,jak spędzasz wolny czas,z kim się spotykasz.Uciechy alkowy też nie zawsze spełniają kobiece potrzeby,to raczej panowie oczekują dostrojenia się do ich potrzeb.