Dot.: Szafa z lustrem w sypialni
Myślę, że zakup szafy z dużym lustrem to świetny pomysł! Nie tylko optycznie powiększy przestrzeń w sypialni, ale też doda jej nowoczesnego wyglądu. Jeśli lustro będzie się odbijać od łóżka, to może stworzyć ciekawy efekt, a przy tym pozwoli na szybkie sprawdzenie, jak wyglądasz przed wyjściem.
Jednak warto pomyśleć, czy chcesz mieć takie "okno" na to, co się dzieje na łóżku – to może być zarówno zabawne, jak i nieco krępujące, zwłaszcza gdy są goście. Warto sprawdzić czy przypadkiem nie widać wszystkiego co się dzieje w sypialni z pokoju czy korytarza. Jest tak u mojej znajomej, lustro jest tak niefortunnie ustawione, że siedząc w salonie wszystko widać. Problemu nie ma jak jesteś sama, ale jak masz gości i chcesz się szybko przebrać trzeba uważać by zamykać drzwi do sypialni.
Mimo wszystko, dla mnie lustro w szafie to praktyczny dodatek, a i wizualnie bardzo atrakcyjny. Jeśli masz możliwość, sprawdź kilka modeli w sklepach, bo różne odcienie i wzory mogą naprawdę zmienić całą atmosferę sypialni.
|