Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy uczciwie dzielimy się finansami w związku?
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2024-10-09, 09:58   #28
Magmag0194
Zadomowienie

Dot.: Czy uczciwie dzielimy się finansami w związku?

Cytat:
Napisane przez kacper1316 Pokaż wiadomość
Stąd właśnie ten wątek. Bo powoli zaczynam dojrzewać do tego żeby mieć ten swój własny honor.
De facto utrzymuję go i zapewniam mu tak samo wygodne życie jak przed wzięciem auta, a prawnie nie mam ani auta... ani kasy na koncie.
No ja bym się tak nie rozpędzała. Wymagana od partnera opłat jak za wynajem owszem, jest słabe, ale takie pakowanie się do kogoś na mieszkanie, życie z kosztami jak na swoim, również.

Ja jestem po drugiej stronie barykady - to ja dostałam mieszkanie. Mój partner słowem nie pisnął jak kupowałam całe wyposażenie ze wspólnych pieniędzy, bo od razu było wiadomo, że zamieszkamy tam wspólnie. Tyle, że on nie miał obaw, że w razie "w" zostanie na lodzie, bo już wtedy mieliśmy więcej wpsólnych rzeczy, które przy rozstaniu trzeba by było rozliczyć (jak samochód na przykład).
Ogólnie dziwi mnie taki podział na moje-twoje w wieloletnich związkach. Jak wiem, że roztsania są różne, ale kurcze spodziewać się najgorszego po osobie, z którą spędziło się tyle czasu? Gdybym się rozstała z moim, nawet przez jakąś jego zdradę, to honor by mi nie pozwolił na jakies odgrywanie się finansowe. Siadamy, dzielimy i każde w swoją stronę tyle.
Magmag0194 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując