2024-10-14, 13:19
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Problem za ścianą obok...
Cytat:
Napisane przez lavenderlovin
Witam.
Zacznę od początku. Jestem osobą niepełnosprawną także jestem w domu cały czas. Mam mieszkanie własnościowe więc nie ma możliwości przeprowadzki z wielu powodów.
Mieszkam tutaj od 2 lat. Moj sąsiad (ściana obok) jest bardzo chory, leżący, nie rozmawia. Dwa razy dziennie przychodzi do niego taka pani (nie wiem czy to rodzina, czy znajoma) i się nim zajmuje. To znaczy... Odwiedza go jak wspomniałam dwa razy dziennie, przewija go, i tak dalej. Tylko problem jest w tym że to jest osoba bardzo patologiczna. Cały czas krzyczy, co drugie słowo to bluźnierstwo. Ona mu grozi. Cytat: no weź *imię* bo ci ku wpie i wiele wiele więcej.
Jak inni sąsiedzi probowali z nią porozmawiać to im mówi wprost żeby się odpie... I odchodzi od rozmówcy. Na dodatek ta pani ma jakieś powiązania z bardzo nieciekawymi typami (jakaś mafia czy gang, nie wiem dokładnie) także się boje cos zgłosić.
Co ja mam zrobić? Juz tego nie wytrzymuje. Po prostu chce spokoju.
Czy mogę to gdzieś zgłosić anonimowo? Jeżeli tak to gdzie? W grę wchodzi jedynie cos anonimowego bo nie mam zdrowia ani energii żebym miała kłopoty od jej kolesi. Czy policja by cos zrobiła bez dowodów? Co za masakra moje życie to koszmar. Proszę pomóżcie mi
|
napisz do opieki spolecznej podaj dokladne dane kiedy przychodzi kiedy wychodzi adres nazwisko tej kobiety jesli znasz ,dane sasiadow ktorzy probowali jej zwrocic uwage jako swiadkow tego zachowania
niestety jesli nie chcesz zlozyc oficjalnej skargi to bedzie dosyc ciezko cos udowodnic w innym przypadku doradzilabym ci nagrywac to co sie dzieje
.mam jedno pytanie na jakiej podstawie doszlas do wniosku ze ta pani ma jakies kontakty z mafia czy gangiem skoro sama nie wychodzisz z domu?
|