2024-10-18, 11:01
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Podoba mi się mój lekarz
[1=adb2da95f4f3170e70699dd 0298644c4e9461fe2_67329a8 a19ffd;89794709]Cześć!
Dodaję wiadomość pierwszy raz i liczę na Wasze wsparcie! Od jakiegoś czasu choruje i wpadł mi w oko mój lekarz - to nie jest psychiatra zastanawiam się nad tym, czy wypada do niego zagadywać, podrywać itp. Moje wątpliwości wzięły się stąd, że sama pracuję w służbie zdrowia i zdaje sobie sprawę z tego, że lekarzy obowiązuje kodeks etyczny. Nie jest to psychiatra, który na 10000%nie może zagadywać do kruchych emocjonalnie pacjentów. Co do mojego doktorka to podejrzewam, że mogę mu się podobać, odnoszę wrażenie, że zachowuje się wobec mnie inaczej. Wiadomo, jest opiekuńczy i empatyczny jak dla każdego pacjenta. Nigdy nie przekroczył żadnych granic dobrego smaku! Natomiast.. Mój doktorek często ze mną żartuje, uśmiecha się, droczy, trochę tak jakbym mu również wpadła w oko.
Pytanie.. Co byście zrobili w mojej sytuacji?
Liczę na poważne odpowiedzi, bo nie chce wyjść na zdesperowaną pacjentke, tylko na normalną dziewczynę.
Dodam, że prawdopodobnie jest w moim wieku, nie ma obrączki 
Myślałam, żeby zaprosić go na fb (coś jak zielone światło).
Prawdopodobnie nie będę już do niego chodzić, kończymy leczenie [/QUOTE]
Może najpierw zakończ leczenie u niego, a potem zacznij do niego zagadywać i podrywać, wtedy będziecie już w innej relacji niż lekarz-pacjentka i nie powinno być problemu. Przede wszystkim skup się na leczeniu oraz spełnianiu jego zaleceń zamiast robieniu maślanych oczu, bo Twoje zdrowie jest priorytetem.
Skoro oboje pracujecie w służbie zdrowia, to tam chyba związki między osobami z tej samej branży są powszechne, sama znam sporo takich par, np. lekarzy czy lekarza z pielęgniarką.
|
|
|