Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Życie towarzyskie, a raczej jego brak
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2024-10-31, 11:19   #3
Aelora
Wtajemniczenie

Dot.: Życie towarzyskie, a raczej jego brak

W pewnym wieku faktycznie znajomości szkolne nierzadko rozpadają się, ale zauważyłam że dużo ludzi ok. 30 szuka towarzystwa, na fb są grupki gdzie ludzie umawiają się na wspólne wyjścia w większym towarzystwie, ale widziałam też np. grupki typowo dla kobiet szukających koleżanki z danego rejonu typu "przyjaciółka z ". No i oczywiście wszelkiego rodzaju aktywności, grupy hobbystyczne, sportowe, wyjazdy górskie, planszówki, wszystkie luźne aktywności które zachęcają ludzi do integracji. Grupy dla cudzoziemców czy też typowo Polaków w kraju gdzie mieszkacie też są dobrym pomysłem, pewnie łatwiej nawiązać kontakt z innym Polakiem a mieszkanie razem na obczyźnie zachęca do utrzymania znajomości. Mam kolegę, który wyjechał tak na rok do Azji Płd.-Wsch., siłą rzeczy trochę ciężej było mu zintegrować się z lokalsami ale dołączył do grupy Polaków mieszkających w tym kraju, poznał tam dziewczynę z Polski, potem wrócili już razem jako para i założyli rodzinę więc w sumie happy end.
Aelora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując