Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kryzys w związku?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2024-11-29, 02:09   #1
Kinga718
Przyczajenie

Kryzys w związku?

Hej! Jestem z moim partnerem 5 lat. Od 2 lat mieszkamy razem. Obydwoje mamy problem z wyrażeniem uczuć. Nasze okazywanie miłości polegało na czynach. Tak samo partner okazywał mi że mu się podobam. Nie mówił że ładnie wyglądam ale widziałam po jego zachowaniu i czynach że tak jest. Od roku mam wrażenie że żyjemy ze soba jak współlokatorzy. Nasze wspólne rozmowy są krótkie- zazwyczaj o tym co się działo w pracy, jeśli spędzamy czas razem to zazwyczaj coś oglądając. Kiedy próbuje czasem poruszyć jakiś głębszy temat na przykład o naszej przyszłości często mówi o nierealnych planach lub szybko urywa temat. Na inne tematy jak „co Ci się we mnie podoba” nie umie jednoznacznie odpowiedzieć, dlugo się zastanawia i urywa temat. Jednak w większości spędzamy czas „osobno”, on na konsoli a ja siedząc na telefonie. Rzadko kiedy wychodzimy- jeśli już to ja znajduje nam aktywności. Przestał wykazywać zainteresowanie seksualne mną- oczywiście dla niego wina jest po mojej stronie. Rzadko kiedy sam z siebie mnie przytula czy dotyka. Ja robię to zdecydowanie częściej. Czasem mam wrażenie że jak proszę go żeby przyszedł do mnie się przytulić to że robi to z łaską. Wzyztskie te aspekty kiedyś wyglądały inaczej- cieszyliśmy się na wspólne spotkania, mieliśmy dużo kontaktu fizycznego Moja samoocena od roku bardzo spadła. Jedyne miłe słowa które słyszę na temat tego jak wyglądam są od koleżanek albo od partnerów moich koleżanek… Nie oczekuję że nagle będzie mówił mi codziennie coś miłego- wiem że nie potrafi ale kiedyś chociaż czynami potrafił pokazać że mu się podobam a teraz tego nie robi. Jedyny moment w którym wykazuje większe zainteresowanie mną jest gdy widzi że ja przestaje się starać- mniej się przytulam, nie zabiegam o jego zainteresowanie. Było już wiele rozmów na ten temat. Miało być lepiej, miał się bardziej starać ale tak nie jest. W pozostałych aspektach- obowiązki domowe, światopogląd itp dobrze się dogadujemy. Widząc inne pary nas można uznać na pierwszy rzut oka jako koleżankę i kolegę. Nie wiem czy robię problem z dupy bo tam wyglądają związki po czasie czy faktycznie jest coś nie tak? Proszę o radę 🫣
Kinga718 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując