Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Za poźno na pierwszy raz?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2024-12-11, 23:31   #1
StokrotkaxP
Przyczajenie

Za poźno na pierwszy raz?

Cześć, jestem po 30stce. Jestem w poważnym związku od kilku miesięcy. Od jakiegoś czasu mieszkamy razem. Wcześniej zajmowałam się głównie nauką, studiami. Także to mój pierwszy tak poważny związek. Układa nam się świetnie lecz mam problem z seksem z penetracją. Gdy byłam młodsza to miałam inne priorytety, wiec nigdy do tego nie doszło. Obecnie mam stabilną prace, gdzie mieszkać, ale mam w głowie silny lęk przed zajściem w ciąże. Stosuje tabletki antykoncepcyjne, ale mimo to nie potrafię się przełamać co do seksu. Czytałam dożo. Psycholog też interweniował, ale mam wrażenie, że już jestem za stara na swój pierwszy raz, bo się go zwyczajnie obawiam czy nie zakończy się wpadką. Nawet gdybym zaszła w ciąże to nie byłby koniec świata, bo partner chce dzieci (ja nie wiem), ale i tak mam opory. Zastanawiam się czy nie dojrzałam do tego czy jak. Wiem, że seks zbliża, ale brak seksu oddala ludzi od siebie. Jak pokonać te barierę? Mam wrażenie, że im człowiek starszy tym czasami gorzej przełamać różne bariery i się zastanawiam czy nie przegapiłam swojego czasu.
StokrotkaxP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując