Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Znajoma, która nieustannie konkuruje
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2024-12-20, 05:17   #7
rejczeI
Wtajemniczenie

Dot.: Znajoma, która nieustannie konkuruje

Cytat:
Napisane przez Camillie32 Pokaż wiadomość
Ja z podobną osobą wyjaśniłam sprawę, powiedziałam co mi nie pasuje, że widzę co robi i poprosiłam, byśmy się po prostu o sobie nie wypowiadały i nie odnosiły się do siebie w grupie, skoro tak to ma wyglądać. I w sumie działa to już dobrze od jakiegoś czasu, grupa nie wyczuła problemu, a dziewczyna przestała robić te swoje zagrania. Ale w sumie miałyśmy z 2-3 takie rozmowy, gdy jej zwracałam uwagę na chamskie dogryzanie, wybijanie się czyimś kosztem itp.
Też mi się wydaje, że najlepiej porozmawiać z nią nawet i pare razy jak się czujesz z jej zachowaniami. Oceniasz jej zachowania w stosunku do Ciebie jako bardzo toksyczne. Jak zacznie przepraszać, ok, powiesz, że tak to odbierasz więc to ona powinna coś zmienić bo z innymi nie masz takich problemów (wiec nie chodzi o twoje przewrażliwienie). A jak nie przestanie albo będzie udawać że ona wcale nic takiego nie robi, będziesz miała świetny pretekst żeby nie kontynuować z nia znajomości. Dla ciebie to będzie oznaczać brak telefonów, spotkań sam na sam, spokój, no totalnie na plus. Nawet w obrębie paczki możesz powiedziec, że zwyczajnie nie lubisz tego jak ona się zachowuje względem ciebie - i niech sobie będzie w paczce. Nie wszyscy muszą czuć magię do siebie i sie uwielbiac, nawet w gronie znajomych czy przyjaciół. Jak ja lubią to sie spotykajcie wszyscy, a Ty ignor i grzeczne sprowadzanie do partneru typu nie przerywaj mi albo nie podniecaj sie czyms tam i tyle. Ale jest szansa, że rozmowa pomoże. A nawet gdyby ktoś w paczce cie zaczął przekonywac, że przesadzasz, to kurcze, to są twoje uczucia i nie musisz z nich nikomu się tłumaczyć. Nie lubisz jak ktoś usiłuje błyszczeć twoim kosztem (nikt by nie lubił) albo sprawia wrażenie, że chyba trochę się cieszy gdy tobie słabiej sie w czymś wiedzie i tyle, wolno ci.

Edytowane przez rejczeI
Czas edycji: 2024-12-20 o 05:20
rejczeI jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując