Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wyrzuty sumienia za przeszłość
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2025-01-03, 17:07   #5
xfrida
Zadomowienie

Dot.: Wyrzuty sumienia za przeszłość

Cytat:
Napisane przez Laocker Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, od jakiegoś czasu wpędzam się w wyrzuty sumienia… a mianowicie…

Aktualnie jestem z mężem i spodziewamy się dziecka, znamy się około 15 lat od czasów szkolnych… na początku naszego związku mieliśmy dużo wzlotów i upadków gdzie schodziliśmy się i rozchodziliśmy (niedojrzałość emocjonalna dzieci) i tak to trwało i trwało do czasu aż w końcu dorośliśmy i stwierdziliśmy że się kochamy i chcemy razem być i tak od kilku lat mieszkanie ślub dziecko i jest pięknie. W momentach jak się rozchodziliśmy to wiadomo jak to młodzież imprezowaliśmy spotkaliśmy się z innymi… kiedyś ok 10 lat temu zerwał ze mną i ja postanowiłam rozpocząć życie na nowo i dać sobie spokój, poznałam chłopaka weszłam w związek i przespałam się z tym nowym chłopakiem, z którym się rozeszłam i po jakimś czasie wróciłam do byłego który jest moim mężem…. Mam do siebie wielkie wyrzuty sumienia że to zrobiłam a on o tym nie wie, ale z drugiej strony wiem że wtedy w tym momencie chciałam raz na zawsze zakończyć to i ułożyć życie na nowo, teraz jesteśmy bardzo szczęśliwi a mnie dopadają jakieś chore wyrzuty sumienia z przeszłości….. pomocy

nie widze powodu do wyrzutow sumienia,nie bylas z nim ,zarowno on jak i ty mieliscie prawo szukac szczescia z innymi ludzmi

zastanow sie lepiej czy twoj zwiazek jest napewno taki idealny jak tu opisujesz bo cos mi sie wydaje ze szukasz jakiegos problemu zastepczego zamiatajac pod dywan prawdziwe problemy

skup sie na ciazy i przyszlosci zamiast rozpamietywac cos z przed 10 lat co kompletnie nie ma wplywu na terazniejszosc