Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy ja za dużo wymagam?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2025-01-24, 08:23   #3
LoveBuyLowBuy
Raczkowanie

Dot.: Czy ja za dużo wymagam?

Autorko, nie staraj się tak dla faceta, który praktycznie w ogóle się nie stara.
Jasne, rozmowa podstawą komunikacji, ale jeśli autorka mówi, że byłoby miło iść do restauracji, a facet o tym zapomina, to ile można mówić i pokazywać paluszkiem? Z przyjechaniem do jej rodziców bez prezentu, kiedy autorka prezent kupiła - żenada. I jeszcze głupie pytanie, czy nie będzie głupio, jak przyjedzie bez prezentu. No litości, kwestię prezentów gwiazdkowych jest w stanie ogarnąć średnio ogarnięty człowiek. Aż szkoda, autorko, że nie odpowiedziałaś wprost, że owszem, będzie głupio. Może jakby usłyszał to wprost i się zawstydził, zacząłby na przyszłość trochę myśleć. Bo na razie zdjęłaś odpowiedzialność z pana wygodnickiego.

Myślę, że powinnaś z nim porozmawiać - raz! - i powiedzieć wprost, że masz dosyć wiecznego pokazywania paluszkiem, dopraszania się. Oczekujesz pewnych rzeczy, które mu wypunktuj, i powiedz, że od tej pory nie będziesz mu o nich przypominać. Wspomnij również o Walentynkach, że lubisz obchodzić to święto i byłoby miło wymienić się drobiazgami. Po czym nie wyskakuj z prezentem pierwsza. Jeśli pan znów zapomni, co mówiłaś na temat prezentu, nie dawaj mu swojego.
LoveBuyLowBuy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując