Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy ten związek ma jeszcze sens?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2025-02-09, 17:30   #38
Nie_pewna
Przyczajenie

Dot.: Czy ten związek ma jeszcze sens?

Cytat:
Napisane przez lalove12 Pokaż wiadomość
Odnoszę trochę wrażenie( nie wiem czy dobre, nie jestem specjalistą)jakby on był introwertykiem, ty bardziej ekstrawertykiem i przez to są te problemy w komunikacji? Te dwa typy osobowości inaczej rozumieją świat, przeżywają i inaczej myślą. Nie myśleliście może o terapii par?
Chyba nie nazwałabym się tak w 100% ekstrawertyczką, jestem raczej pośrodku, lubię gdzieś wyjść, coś nowego zobaczyć, ale np. przebywanie w większym gronie ludzi często mnie męczy. A on... myślę, że jest bardzo skomplikowanym charakterem, z paroma nieprzepracowanymi problemami.

Jasne, myślałam o terapii par, ale do tego chyba obie strony powinny wykazać choć minimalne chęci. Natomiast on po 1) uważa że nie ma żadnych problemów, tylko to wszyscy dookoła ciągle się o coś czepiają, po 2) uważa, że w naszej relacji również wszystko jest super i to ja mam pretensje nie wiadomo o co, a po 3) jak wspominałam, zrezygnował z wizyt u psychologa bo było mu szkoda pieniędzy, więc raczej w kwestii terapii par jego podejście jest takie samo.
Nie_pewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując