2025-04-15, 15:09
|
|
Rozeznanie
|
Czy to normalne? Proszę o obiektywna odpowiedz
Wtf, jak to odcina Ci internet, jak to ty płacisz tylko Wasz kredyt?
Czy on ma w ogóle jakieś plusy? Bo nie do końca je widzę, zastanawiałaś się dlaczego dalej z nim jesteś? Przemoc ekonomiczna to dalej przemoc, a takie zachowania jak tu opisałaś są dla mnie przemocowe.
Ja się zrzucam na wszystko na pół z partnerem, bo zarabiamy podobnie, on czasem bierze dodatkowe projekty jeśli chce więcej zarabiać i obojgu nam leży ten układ. Ale nie mamy dzieci, mamy wspólny dom (kredyt, opłaty, wszystko na pół), ja czasem więcej robię w domu a on przy domu. Więc układ pół na pół może mieć sens jeśli zarobki partnerów są podobne, jeśli obojgu osobom pasuje, jeśli nikt nikogo nie krzywdzi i nie ogranicza. To tak u Ciebie nie wygląda…
---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------
Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley
Tu nie ma ani miłości, ani lojalności, czy po prostu zwykłego, ludzkiego lubienia się. Ślub z tym człowiekiem był błędem i wybacz, ale musiałaś zignorować wiele red flags, bo przecież koleś się NAGLE nie zmienił.
Rozwód.
|
No właśnie, jednak podejrzewam, że sporo po drodze musiało zostać zignorowane… taki typ osoby przecież daje sygnały wcześniej, już w ciąży z resztą okazywał brak szacunku
|
|
|