Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - zwiazek z wdowcem i problemy z dziecmi
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2025-04-29, 16:43   #2
xfrida
Zadomowienie

Dot.: zwiazek z wdowcem i problemy z dziecmi

Cytat:
Napisane przez kasianizeta Pokaż wiadomość
witam, jestem w zwiazku z wdowcem, ktorego zona zmarla na raka 3 lata temu. Jestemy juz razem ponad rok i znamy sie od ponad 10 lat. To on zabiegal o mnie i zapewnial jak to jest gotowy na kolejny zwiazek. Jaka jestem wspaniala i ze nie chce mnie stracic, czekac dluzej i ze szkoda mu tracic zycia na stanie w miejscu. Ja jak glupia na to poszlam, choc instynkt mi podpowiadal zeby poczekac jeszcze kilka lat. Partner ma 10 letniego syna a ja 5 letnia coreczke. Kilka miesiecy zgodzilam sie na zamieszkanie razem, z wielu wzgledow logistycznych, zawodowych i mielismy budowac wspaniala rodzine. Juz po miesiacu okazalo sie ze syn ma wielkie problemy z aklimatyzacja w nowej sytuajci i przede wszystkim w stosunku do mojej corki. Poucza ja, dogaduje, robi oburzone miny jak ona placze itd. On mial wszystko tlumaczone kilka razy ale nadal nie ma zmiany. Dla mnie jest wporzadku i jak corka idzie spac odrazu sie do mnie lasi i chce sie przyutukac itd. Ewidentnie brakuje mu milosci i matki. Z mama byl bardzo mocno zrzyty. I teraz pytania - co robic dalej? Bardzo mi go zal, ale nie jestem w stanie juz wiecej patrzec jak on sie odnosi do moje corki i juz panikuje jaki to bedzie na nia mialo wply w przyszlosci. Oczywiscie chronie ja tzn nigdy nie zostaje sama z nim, ale jaki to zycie na paluszkach ciagle wokol niego. On zacznie terapie w nastepnym tygodniu gdyz ostatnio bardzo sie na nia wydarl w sumie za nic. Ja bym najchetniej juz uciekla stamtad (mam dokad, swoje mieszkanie itd). Czy ktos byl w pdoobnej sytuacju, boje sie strasznie co bedzie ghdy wejdzie mocno w faze dojrzewania....
Skoro chetnie bys uciekla to sie pakuj I wracaj do siebie
Cud nie nastapi .te dziecko duzo przeszlo problemy byly praktycznie nie uniknione .
Nie ma tu innej rady jak rozstanie i wyprowadzka