Dot.: Zastanawiam się czy to jest dalej dobry związek...
Masz partnera przy którym nie możesz się spełnić jako matka, do tego ci nie ufa. Słabo to wygląda. Powiem ci że ja bardzo długo nie chciałam mieć dzieci, do czasu aż też zaczęłam odczuwać taką straszną monotonię, bezsens życia i przeraziło mnie to. Uważam że życie powinno być dynamiczne a jeżeli brakuje wyzwań i nowych bodźców to ludzie nie mają motywacji, gasną i gnuśnieją. Nie chciałam życia gdzie jedyną pewną zmienną w przyszłości będzie mój pogarszający się stan zdrowia i śmierć bliskich. Dlatego w wieku 35 lat zdecydowałam się na dziecko i w listopadzie na świat przyjdzie dzidzia. Czas oczekiwania na dziecko jest dla moim doświadczeniu chyba najpiękniejszym czasem w związku, to niezwykle zbliża do siebie ludzi. To wszystko i macierzyństwo cię ominie bo zdecydowałaś się poświęcić coś o czym zawsze marzyłaś dla faceta który nawet nie chce puścić cię do koleżanki. Wygląda na to że to on rządzi w tym związku a twoje szczęście jest dla niego mało ważne. Ja bym pieprznęła takim związkiem i poszukala kogoś kto też chce rodziny.
|