Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Szczelina odbytu - ktoś miał? wyleczył?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2025-06-01, 05:28   #2079
karoxxx93
Przyczajenie

Dot.: Szczelina odbytu - ktoś miał? wyleczył?

O tak, zgadzam się z koleżanką 331963 - jelita muszą być w porządku - to podstawa (ale Mronka323 tu zakładam, że jest u Ciebie ok). Ja też poczyniłam wiele zmian w stylu życia - w żywieniu, związanych z aktywnością fizyczną, dbaniem o odpoczynek i sferę psychiczną.

Zdecydowanie - napięty mięsień potrafi dawać takie dziwne objawy jak rana. Ja też nie zawsze miałam napięty, wiele osób mi mówiło (nawet badania pokazywały), że jest ok ale problem nie znikał. Pieczenie, dyskomfort, jakieś zakrzepy brzeżne ciągle powracały, chociaż lekarze nie widzieli już szczeliny, a nawet blizny. Z czasem zaczęłam zauważać pewne prawidłowości, że jak długo siedzę i mam stresujący dzień, to jest gorzej. Że jak mam intensywny dzień, to wieczorem jest gorzej. Martyna też potwierdziła, że ona tylko w danym momencie może sprawdzić czy zwieracz jest napięty czy nie - co się dzieje w ciągu dnia, to już inna kwestia. A ten zwieracz jest b. delikatny i wrażliwy na jakiekolwiek inne napięcia w całym ciele i stres. Tu regularne ćwiczenia nad jego rozluźnianiem mi pomogły. Teraz jeszcze stosuję elektrostymulację skierowaną głównie na rozluźnienie.

Zauważyłam też, że trzeba uważać na maści ze sterydami - za często do nich wracałam i potem był problem z odstawieniem. Dodatkowo moje dupsko miało też dość innych natłuszczających specyfików i też powoli zaczęłam je odstawiać (na początku na noc).

---------- Dopisano o 05:28 ---------- Poprzedni post napisano o 05:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Mronka323 Pokaż wiadomość
Byłam u Martyny ale niestety nie otrzymałam żadnych konkretów, ona uważa że nie mam spiętych mięśni.. a inna fizjo że tak... uważasz że napięty mięsień może dawać objawy jak rana w odbycie ? Dobrze zrozumiałam?

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Tutaj chciałam odpowiedzieć..
Mronka, to jak z Martyną Ci nie podpasowało, to może spróbuj w HB klinice? Ja tam nie byłam, ale słyszałam dobre opinie. Wcześniej chodziłam jeszcze do Izy Szulińskiej z Fizjomama - bardzo fajna, tylko u niej nie ma chyba tych dodatkowych sprzętów.
karoxxx93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując