Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - męska dojrzałość - deficytowy towar
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2025-06-10, 11:51   #2
Aelora
Wtajemniczenie

Dot.: męska dojrzałość - deficytowy towar

Cytat:
Napisane przez wooodi Pokaż wiadomość
Jednego dnia "kotku, jesteśmy we wszystkim razem, wsparcie, troska, bla bla...", a kiedy zapytałam w jaką stronę zmierza ta relacja (rok), bo dotychczas opierała się wyłącznie na tu i teraz, spacerki, wyjazdy... nastąpiła cisza, żadnej kłótni, konfrontacji, a po kilku dniach to (fragmenty maila z pominięciem bardziej intymnych szczegółów - z pożegnaniem, zerwaniem i zaprzeczeniem absolutnie wszystkiemu co deklarował jeszcze kilka tygodni wcześniej)...
Słowa są za darmo, trochę jestem zaskoczona że (zwłaszcza w tym wieku) rok czekaliście z ustaleniem czego oczekujecie od tej relacji i nie wiedziałaś na czym stoisz.
Ponadto jeśli prawdą jest to co on pisze widzę tu powtarzający się na forum wątek: facet mówi wprost, że nie jest gotowy do związku, że ceni sobie wolność, a kobieta znosi to i myśli, że ona go zmieni. No nie, to tak nie działa, realistycznie ktoś kto w tym wieku nie umiał stworzyć trwałej, głębokiej relacji nie stworzy jej także teraz. Ci poważni i odpowiedzialni raczej w tym wieku mają już partnerkę i rodzinę, kiedyś śmiałam się z tego, ale coś w tym jest. On ma teraz alibi, że przecież mówił Ci jaki jest.
Nie wiem co to ma wspólnego z szeroko pojmowaną męskością i czy powinnaś wylewać swoje rozczarowanie na bez mała połowę populacji, bardzo nie lubię uogólnień ani w stronę kobiet, ani w stronę mężczyzn. Tak samo nie pochwaliłabym faceta, który uogólnia i marudzi o "kryzysie kobiecości". Relacje rozpadają się niezależnie od wieku i płci jeśli ludzie nie są pewni, że "to jest to". Na pewno potępiam jego formę załatwienia sprawy: ucieczkę, ghosting i wreszcie załatwienie sprawy takim wodolejskim mailem. Wiałabym od takiego faceta.
Aelora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując