Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - męska dojrzałość - deficytowy towar
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2025-06-10, 17:27   #14
wooodi
Przyczajenie

Dot.: męska dojrzałość - deficytowy towar

Cytat:
Napisane przez Aelora Pokaż wiadomość
No jasne, to racja. Tylko nie chodziło mi o to, że wszyscy dojrzali i wartościowi ludzie po 40. są w związkach. Ale realnie wielu z nich już takie relacje ma lub szybko buduje kolejne po rozstaniu, bo ich stabilność i doświadczenie są atutem, sami też chętniej mogą wejść w kolejny długi związek bo dla nich to naturalny stan rzeczy. Tymczasem spora część wolnych to niekoniecznie partnerzy z potencjałem, ale faceci, którzy z różnych powodów nie są gotowi lub niechętni do zbudowania zdrowej relacji, zrażeni, emocjonalnie niedostępni. Tak jak facet opisywany przez autorkę pisał w pożegnalnym mailu, że zawsze miał jakieś relacje dystansowe i ogólnie chciał spróbować z nią ale już wie że się nie nadaje. Mail już usunięty więc cytatu niestety nie zrobię, ale czytałam to zaraz po dodaniu. I właśnie dlatego napisałam, że znalezienie wartościowego partnera po 40. może być trudniejsze. Nie napisałam kategorycznie, że niemożliwe i ich nie ma, ale dlatego, że wielu z nich już nie jest dostępnych, a wśród tych wolnych rzadziej trafiają się ci naprawdę gotowi.
tak, bardzo trafnie zacytowałaś, przepraszam za usunięcie, ale faktycznie poczułam, ze chociaż szanse minimalne to jednak z szacunku chciałam ukryć fragmenty prywatnej korespondencji. I tak, całkowicie się z Tobą zgadzam
wooodi jest teraz online Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując