Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Niemoc, życiowy bałagan, problem w relacjach romantycznych.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2025-06-27, 20:31   #5
Czak18
Przyczajenie

Dot.: Niemoc, życiowy bałagan, problem w relacjach romantycznych.

Wiem, że mam ogromny problem, to nie podlega dyskusji. Te wymówki mają realne przełożenie na to, jak sam siebie postrzegam, niestety tak jest. Mam tę nieprzyjemność widywania „ojca” szwędającego się po ulicach, śpiącego na ławkach i to dobitnie sprowadza mnie do poziomu 0.

Nie miałem zamiaru wbijać jej szpilki, bo wiem, że samochód mogła kupić sobie sama. W zdaniu, że jest z bogatej rodziny chodziło mi o porównanie do swojej rodziny, która tak zamożna nie jest.

Przed spotkaniem przeglądnąłem jej znajomych na mediach społecznościowych i jakieś 70% to faceci, większość z nich z wysokim statusem, bogaci, prowadzący firmy.

Nie mogłem pojąć, dlaczego jej zależy na kontakcie akurat ze mną, bo zgadzam się z tobą w 100%, co do tych dysproporcji w wielu aspektach i z tego powodu też urwałem kontakt.

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Tak postąpiłem. Czułem jedno, a rozum podpowiadał drugie. Pewnie nie była boginią, ale nie często zdarzało mi się trafiać na tak świetny kontakt i zaangażowanie od drugiej osoby. Pierwsze spotkanie miało się odbyć wcześniej, ale wtedy ona nie mogła i tak rozmawialiśmy zdalnie, co sprawiło, że bardziej się przywiązaliśmy, a wtedy naszły mnie te wszystkie wątpliwości.

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Wiem, że nikt tego za mnie nie naprawi. Staram się sam nad tym pracować, bo do tej pory słyszałem różne opinie o terapiach. Najwidoczniej moje czytanie książek i wmawianie sobie za☠☠☠istości nie działa i trzeba będzie skorzystać z pomocy terapeuty.
Czak18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując