Dot.: Jak ochłodzić znajomość i nie wyjść na świnię?
To jej to dokładnie powiedz: Słuchaj, nie chcę zrywać znajomości, bo jesteśmy dobrymi znajomymi. Natomiast nie czuję już potrzeby bliższego przyjaźnienia się (to niczyja wina, po prostu tak jest, a chcę być w zgodzie z tym, co czuję), nie czuję potrzeby spotkań sam na sam i robienia jakichś planów itd. Wystarczą mi wyjścia grupowe, na których się widzimy. Tą informację traktuję jako zamykającą ten temat. Dziękuję.
Tyle. Nie tłumaczyłabym więcej i zaczęła ignorować wszelkie "dalej nie rozumiem" wiadomości od niej. Takiej wiadomości nie będzie mogła wykorzystać przeciwko Tobie (w kontekście Twoich obaw o jakiś kwas w grupie), bo jest zdecydowana, ale uprzejma. A jeżeli nie będziesz komentowała tego, tłumaczyła się, to każdy na to machnie ręką i nie będzie się wtrącać. Jakby co to można stwierdzić, że jest się np. przebodźcowanym. Zauważyłam, że ludzie to rozumieją i raczej przyjmują jako dobre wytłumaczenie.
Czas edycji: 2025-07-09 o 16:39
|